Tether Nedir, Kripto para tether coin nasıl alınır?

bitcoin dolar
Tether Nedir, Kripto para tether coin nasıl alınır?

Tether, (USDT) kripto para birimi, ERC-20 protokolüne bağlı olarak faaliyet gösteren blockchain üzerinden işlem yapmayı ifade eder. Peki, Tether nedir ve ne zaman çıktı? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Tether (USDT), kısa bir ifade edilişi ile ABD dolarının sanal bir versiyonu olan bir stabil coini ifade eder. Değeri her zaman 1 USDT = 1 $ olarak sabit bir işlem görmekte. Şirket piyasada yer alan her Tether (USDT) kripto para karşılığında kasada 1 ABD Doları bulunmuş olduğu iddia edilir.

TETHER NEDİR?

Tether değeri ABD Doları'na sabitlenmiş olan bir 'stablecoin'e denmektedir. 'Stablecoin' kavramı, başka bir değerli varlığa 'sabitlenmiş' bir biçimde olan kripto para birimini ifade etmek adına kullanılıyor. Bu değerli varlık, bir para birimine (Tether'in ABD dolarına bağlı olduğunda da olduğu gibi) veya Altın gibi değerli madenlere bağlı bulunabilir. Tether dünyadaki en popüler stablecoine verilen isimdir. Verilen her Tether için, rezerv olacak bir şekilde tutulan eşdeğer bir miktarda USD vardır. Tether, kripto paraların çok hareketliliğinden endişe duyan ve bu sebeple de kripto para dünyasına adım atmaya çekinen yatırımcılara, değeri Amerikan Doları'na endekslenmiş olan güvenli bir yatırım aracı imkanı sunar. Bu sayede de günümüz dahilinde en çok tercih edilen, çok popüler bir yatırım aracı durumuna gelmiştir.

USDT NE DEMEK?

Tether yani bir diğer ifade edilişi ile USDT, ABD dolarının sanal versiyonu olarak da ifade edilen bir stabil coindir. Bu paranın değeri her zaman 1 USDT = 1 $ olacak bir biçimde sabit işlem görmektedir. Şirket piyasada yer alan her bir Tether (USDT) kripto para karşılığında kasasında 1 ABD doları var olduğunu iddia eder. Kullanıcılar Tether yani USDT bakiyelerini blockchain sistemi ile kolay bir şekilde transfer edebilir ve ERC-20 blockchain sistemine uygun bir biçimde sanal cüzdanlarında muhafaza edebilirler.

Tether(USDT)

KRİPTO PARA TETHER COİN NASIL ALINIR?

Türkiye'de Türk Lirası ile Tether satın almak oldukça kolay ve hızlı bir işlem olarak yapılabilir. Herhangi bir teknik bilgiye ihtiyaç duymaksızın Tether yani USDT satın alabilirsiniz. Tether alım ve satım işlemlerinizi birbirinden farklı kripto para borsaları üzerinden çok kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Bununla birlikte, BTC/USDT, ETH/USDT ve XRP/USDT paritelerini tercih ederek de kolay bir şekilde işlem yapılabilir.

TETHER ÜRETİMİ

Stabilite, düşük işlem ücreti ve şeffaflık ilkesi ile birlikte yola çıkan Tether,  paralarla kripto para birimleri arasında önemli bir köprü görevi görmekte. Piyasa hacmi açısından en önemli ve büyük kripto para birimi olan Bitcoin ile gerçekleştirilen ticaret işlemlerinin yüzde 80'den fazlası ise, Tether ile yapılabiliyor. Bu sayede de USDT'nin popülaritesini yükseltiyor. Tether'in bununla birlikte kripto para üzerinden gerçekleştirilen çevrim içi ödemeler için de oldukça önemli bir kolaylık sağlıyor.

Pek çok işletme sık yaşanan yüksek fiyat dalgalanmaları sebebiyle Bitcoin dahil olmakla birlikte pek çok kripto para birimine mesafeli bir biçimde yaklaşıyor. Bununla birlikte değeri sabit ve yüksek hacimli bir stabil varlık olan USDT bu alanda en çok ihtiyaç duyulan alanı dolduruyor.

TETHER COİN YORUM

Tether Coin yorum verileri doğrudan dolar karşılığı işlem yapmasından ötürü sakin verilere sahiptir. Tether'in fiyat değişimleri hakkında etkileyici parametrelerin sayı azdır. Bu doğrultuda yatırımcılar ve yorumcular dolar kurunu ve dolardaki iniş ile birlikte çıkışları baz alarak veri akışı sağlıyor.

NOT: BU İÇERİK YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR. YATIRIMCILAR KENDİ BAŞLARINA İNCELEME YAPIP İŞLEMLERİNİ GERÇEKLEŞTİRMELİLERDİR.

tether (usdt) coin