Facebook ve Instagram ücretli üyelik hizmeti başlatıyor

Ekonomi haberleri facebook Meta Instagram
Facebook ve Instagram ücretli üyelik hizmeti başlatıyor

Meta (Facebook) CEO'su Mark Zuckerberg, bugün Meta grubunun (Facebook, İnstagram ve Whatsapp) blogunda yeni abonelik servisini duyurdu. Buna göre, Facebook ve İnstagram kullanıcıları "verified" onayını almak için aylık ücret ödeyecek. Hizmet ilk olarak Avustralya ve Yeni Zelanda'da başlayacak

Meta (Facebook) CEO'su Mark Zuckerberg, bugün Meta grubunun (Facebook, Instagram ve Whatsapp) blogunda Facebook ve Whatsapp için abonelik servisini duyurdu. Buna göre, Facebook ve Instagram kullanıcıları hesaplarına "doğrulama" işareti koydurmak için aylık ücret ödeyecek.

Hizmet ilk olarak Avustralya ve Yeni Zelanda'da başlayacak. Söz konusu abonelik hizmetinin ücreti ise İOS için 14.99 dolar oldu. Web hizmeti için ise 11.99 dolar oldu. Hizmetin adı 'Meta Verified' oldu. Abonelik, ücreti ödediğiniz andan itibaren kimlik doğrulaması yapmanızı ve mavi rozet almanızı sağlıyor. Ayrıca müşteri hizmetlerine ulaşmada öncelik sağlıyor. Yorumların üstte yer alması ve storylerde bazı özel çıkartmalarda ek olarak gelecek olan hizmetlerden. 

Söz konusu hizmet şu anda sadece bireysel hesaplar ve profesyonel profiller için geçerli. Kurumsal hesaplar şimdilik başvuramıyor. 

Meta'nın söz konusu adımı Apple'ın doğru reklam gösterimi için var olan "reklam tanımlayıcılarını" kapatma adımının ardından geldi. Facebook, söz konusu adımının 10 milyar dolardan fazla reklam gelirine mal olacağını açıklamıştı. 

Facebook, geçtiğimiz aylarda 11 bin kişiyi yani toplam çalışanların yüzde 13'ünü işten çıkaracağını duyurmuştu. 

Kaynak: Haber Global TV

Mark Zuckerberg facebook Meta instagram