Dolar yatay seyirde, gözler Merkez'de!

Ekonomi haberleri abd doları dolar
Dolar yatay seyirde, gözler Merkez'de!

Dolar kuru yeni haftaya başlarken yatay seyirde 18.86 TL'den işlem görürken, euro 20,1567 TL'den ialıcı buluyor. Bu hafta gözler Perşembe günü TCMB'nin açıklayacağı faiz kararında olacak.

Dolar kuru yeni haftaya 18.86 TL'den başlarken, euro ise 20.15 TL'den başladı.

Bu hafta veri açısından yoğun. Ancak en önemli gelişme TCMB'nin 23 Şubat Perşembe günü açıklayacağı faiz kararı olacak. TCMB'nin yaşanan deprem felaketinden sonra nasıl bir aksiyon alacağı merakla bekleniyor. TCMB PPK metninde atılabilecek adımlara ilişkin işaretler yer alabilir. TCMB'nin politika faizi yüzde 9'da bulunuyor. 

Öte yandan hükümetin dolara yönelen talebi kesmek için çıkardığı Kur  Korumalı Mevduat'ta(KKM) biriken tutar geçtiğimiz hafta en üst seviyesine ulaştı. Yeni yıla girerken doların sakin kalmasıyla 93 milyar liralık hızlı düşüş yaşayan KKM, TCMB'nin KKM hesapları için faiz üst sınırını kaldırmasıyla yeniden artışa geçti. TCMB, KKM'de bankaların verebileceği faiz üst sınırını Politika faizi(yüzde 9) + yüzde 3 olarak belirlemişti. TCMB'nin yüzde 3'lük üst sınırı kaldırmıştı. Bankalar faiz konusunda yarışmasıyla birlikte KKM geçtiğimiz hafta 1 trilyon 484 milyar liraya ulaştı. Bu KKM'nin çıktığı en yüksek seviye olarak kayıtlara geçti. 

Bugün Tüketici Güven Endeks'i açıklanacak. 22 Şubat'ta sanayi kapasitesine dair işaretler veren Kapasite Kullanım Oranları açıklanacak. 

Dışarda ise 23 Şubat'ta  Euro bölgesi enflasyonu ve ABD'nin 2022 yılı 4. çeyrek büyüme verisi açıklanacak. 

Kaynak: Haber Global TV

dolar euro döviz