Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş: Bu seviyeden alım yapanlar kâr beklemesin

İslam Memiş Gram altın dolar bitcoin
Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş: Bu seviyeden alım yapanlar kâr beklemesin

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, bu hafa piyasalarda takip edilmesi gerekenleri anlattı, bu hafta takip edilmesi gereken bant aralıklarını söyledi.

İşte İslam Memiş'in bu hafta takip edeceği bant aralıklarını açıklarken birçok yatırım aracı için "Bu seviyelerden alım yapıp kâr beklemenin de bana göre bir mantığı yok" dedi.

BORSA İSTANBUL

"Borsa İstanbul 2144 puandan kapanış yapmıştı. Yukarı yönlü hamle beklemeye devam edeceğim.

DOLAR - EURO - PARİTELER

Dolar kuru 14.88 lira seviyesinden açılış yaptı. 14.70 ile 14.90 bant aralığını takip edeceğim.

Euro TL kuru 16.39 lira seviyesinden haftaya başladı. Euro TL kurunda da 16.25-16.45 lira aralığını takip etmeye devam ediyorum.

Euro Dolar paritesi 1.10 seviyesinin üstünde başladı. Yatay seviyesini korumaya devam ediyor.

GRAM ALTIN - ONS ALTIN

Gram altın 915 lira seviyesinden açılış yaptı. 900 ile 920 lira arasına sıkıştı, bu bant aralığında gelip gidiyor.

Ons altın 1924 dolar seviyesinde. 1935 doları direnç seviyesi olarak takip emeyi sürdüreceğim.

GÜMÜŞ - BRENT PETROL

Gümüşün gram fiyatı 11.93 lira seviyesinden açılış yaptı. 12 lira seviyesinin üzerindeki rakamların kalıcı olacağını tahmin etmiyorum. Kademeli alım için beklediğim seviye 11.30 lira seviyesi. Bu seviye gelince kademeli alıma kişisel olarak başlamayı düşünüyorum.

Ons gümüş 25 dolar seviyesinde. Bir sıkışıklık var.

Brent petrol 109 dolar seviyesinden haftaya başladı. Geçen hafta 100 dolar altına sarkmıştı, yükselişlerin de 120 dolar seviyesinde sınırlı kalacağını tahmin ediyorum.

BITCOIN - STERLIN - DOLAR ENDEKSİ

Bitcoin 40906 dolar seviyesindi. 42 bin devamında 44 bin dolar seviyesine kadar yükseliş öngörümün devam ettiğini söylemek isterim.

Sterlin TL kuru 19.53 lira seviyesinden açılış yaptı. Benim nazarımda yüksek, alım yapmayı düşünmüyorum.

Sterlin dolar paritesi 1.3150 seviyesinde. Bir miktar toparlanma gösterdi ama yine de geldiği noktaya bakarsak düşük kalmaya devam ediyor.

Dolar endeksi 98.35 seviyesinde. Haftaya yine alıcılı başladı. Yüksek olduğunu düşünüyorum. 97 ve 96 seviyesine geri çekilmesi gerektiğini düşünüyorum.

BU HAFTA KİM NE AÇIKLAYACAK?

FED Başkanı Powell'ın açıklamaları olacak. Bu açıklamaları yakından takip edeceğiz. Büyük ihtimalle şahin tonda açıklamalar yapacak. Avrupa ve İngiltere merkez bankaları da konuşacak.

Faiz artırımına devam edecekler, enflasyonu düşürmeye çalışacağız söylemleriyle yine piyasaları oyalayan bir konuşma gerçekleşecektir. Herhangi bir sürpriz beklemiyorum.

Bu hafta Rusya-Ukrayna arasındaki görüşmelere odaklandı. Kısa vadeli bir ateşkes ya da görüşme trafiği olacak mı onu takip edeceğiz. Hafta sonu Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, görüşmeler iyi gidiyor demişti. Onun ağzından çıkanı bir referans olarak kabul ederim. Demek ki görüşmeler olumlu gidiyor. Tabii ki bunlar kısa vadeli. Kontrollü bir şekilde bu sürecin daha uzayacağını düşünüyorum."

 

Kaynak: Haber Global TV

islam memiş altın islam memiş gram altın islam memiş ons altın islam memiş dolar islam memiş petrol islam memiş bitcoin islam memiş sterlin islam memiş eurdo dolar paritesi İslam Memiş altın gram altın 'Bitcoin dolar sterlin borsa istanbul jeopolitik riskler