Yunanistan Türkiye'yi gündemine taşıdı: Süper güce karşı ne yapabiliriz?

yunanistan Türkiye Recep Tayyip Erdoğan
Yunanistan Türkiye'yi gündemine taşıdı: Süper güce karşı ne yapabiliriz?

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in Kıbrıs konusunda Türkiye hakkında yaptığı açıklamalara Recep Tayyip Erdoğan'dan sert yanıt gelmişti. Yunan basını Türkiye'yi gündemine taşıdı

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, geçtiğimiz günlerde Kıbrıs meselesinde Türkiye hakkında "stratejik dış politika hedeflerinin adadaki 'Türk işgalini' sona erdirmek" olduğu yönünde açıklama yapmış, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da "Biz kendi göbeğimizi kendimiz keseriz, onun için çılgın Türkleri iyi tanıyacaksın." yanıtı vermişti. 

Kathimerini gazetesi, Türkiye'yi gündemine taşıyarak, Türkiye'nin Yunanistan'a bakış açısının son 10 yılda çok değiştiğini, Erdoğan'ın Atina'yı 'farklı görmeye başladığını' kaleme aldı. 

önemlidir. Türkiye'nin Yunanistan'a bakış açısı son 10 yılda çok değişti. 20. yüzyılda Türkiye tarafından hep bir kıskançlık duygusu vardı. Osmanlı İmparatorluğu'nun bir parçasının nasıl bu kadar büyüyüp Avrupa Birliği'ne girdiğini, Yunanistan'ın Batı'nın nasıl çekirdek parçası haline gelebildiğini anlayamadılar. 

Türkiye Cumhurbaşkanı Recvep Tayyip Erdoğan da bizi farklı görmeye başladı, çünkü kendine de farklı bir gözle bakmaya başladı. Onun gözünden kendisinin Putin, Biden, Şi Jinping, Merkel ile eşit olduğu... Erdoğan, Türkiye'yi yükselen bir süper güç ve Osmanlı İmparatorluğu'nun dönüşümü olarak görüyor, açıkçası Yunanistan'ı da farklı görüyor. Tüm bunları biliyoruz, şimdi soru 'ne yapabiliriz?'

Mali olarak kendi ayağımızın üzerinde durmak, yurt dışına taşınan Yunanlıları ve diğer Avrupalı vatandaşları yaşamaları ve yatırımları için buraya getirmek, savunmamızı hızla yükseltmek. Bu girişimler, bölgesel ittifaklarla birlikte gücümüzü artıracaktır." şeklinde ifadelere yer verildi.

 

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan