Wagner isyanı sonrasında ortadan kaybolan Savunma Bakanı Sergey Şoygu ortaya çıktı

Wagner Rusya Vladimir Putin

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 23 yıllık iktidarına en büyük meydan okuma 24 saatten kısa sürede anlaşmayla son buldu. Wagner'in isyanı sırasında ortadan kaybolan Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu günler sonra ortaya çıktı.

Rusya'daki paralı asker grubu Wagner ve lideri Yevgeni Prigojin’in  Devlet Başkanı Vladimir Putin yönetimine isyan ederek askerlerini Moskova’ya doğru yönlendirmesi hafta sonu ülkede ve uluslararası kamuoyunda panik yaratırken, günlerdir ortadan kaybolan Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ortaya çıktı.

Olayın başladığı günden beri kayıplara karışan ve hiçbir açıklama yapmayan Şoygu hakkında, “Görevden alındı” iddiası da ortaya atılmıştı. Kremlin yönetimi konuyla ilgili bir açıklama yapmazken, Şoygu bugün resmi ziyarette ve temaslarda bulundu.

Wagner isyanı sonrasında ortadan kaybolan Savunma Bakanı Sergey Şoygu ortaya çıktı - Resim : 1

UKRAYNA'DAKİ BİRLİKLERİ DENETLEDİ

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Şoygu, Ukrayna'da "özel askeri operasyon" bölgesinde bulunan Rusya'nın Batı Birlik Grubu'nun yönetim merkezini ziyaret etti.

Ukrayna'da savaşan Rus birliklerini denetleyen Şoygu'ya, gurubun komutanı Yevgeniy Nikiforov sahadaki durumla ilgili bilgi verdi.

Burada askeri yetkililerle toplantı yapan Şoygu, savaşan birliklere desteğin sağlanması ve askerlerin güvenli konuşlandırılması için gerekli koşulların oluşturulmasının önemine işaret etti.

Şoygu, Ukrayna ordusunun, çatışma alanında planlarının keşfedilmesi için istihbaratın etkin şekilde çalıştırılması talimatını verdi.

Kaynak: Haber Global TV

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Wagner isyanı Sergey Şoygu