Ünlülerin gözde adası St. Barts'a koronavirüs kısıtlaması getirildi

Fransa koronavirüs
Ünlülerin gözde adası St. Barts'a koronavirüs kısıtlaması getirildi

Ünlüler arasında popüler olan Karayip adası St. Barts'a, Fransız hükümeti tarafından getirilen koronavirüs önlemleri sebebiyle bugünden itibaren kısıtlama getirildi

Yakın zamanda Paul McCartney, Steve Harvey, Mike Tyson ve "New York'un Gerçek Ev Kadınları" Ramona Singer gibi isimlerin görüldüğü St. Barts, beyaz kumlu plajları, yatlarla dolu limanlarıyla sık sık seyahat etmekten hoşlanan zengin ve ünlü isimlerin gözde durağı. Sosyal medyada, tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgınına karşın, St. Barts'ın popüler mekanlarında kalabalıklar görmek mümkün. Ancak koronavirüs vakalarında artış görülen ve sadece bir hastaneye sahip olan adada eğlence yakında sona erecek.

Fransa, koronavirüs vakasanın görülmediği Karayip adası St. Barts’a, Avrupa Birliği dışından kişilerin girişilerinin kısıtlandığını duyurdu. Ancak yerel yetkililerin Fransız yetkililerle 'giriş kısıtlamalarını hafifletmek ve alternatif bir çözüm bulmak için' görüştüğü belirtildi.

Fransız hükümeti ayrıca St. Barts, St. Martin, Martinik ve Guadeloupe dahil Fransa'nın denizaşırı bölgelerine seyahat kısıtlamaları getirdi.

New York Post'un edindiği bilgilere göre, St. Barts olarak bilinen Saint Barthelemy'de yetkililerin yeni kısıtlamalara öfkelendiği ifade edildi.

Turizm Kurulu başkanı Nils Dufau yaptığı açıklamada, yetkililer ile Fransız hükümeti yetkililerinin 'giriş kısıtlamalarını hafifletmek ve alternatif bir çözüm bulmak için' görüşmeler yaptığını söyledi. 

Dufau, "Koronavirüsü uzak tutmayı başardık, durum gayet iyi yönetiliyor ve kontrol altında" diyerek kısıtlamaya karşı çıktı.

Fransız hükümeti, yeni kurallara göre, St. Barts'tan gelip gitmek isteyenlerin yalnızca tıbbi, profesyonel veya ailevi zorunluluklar gibi "hayati nedenlerle" yapabileceğini açıklarken, ayrıca en az 72 saat önce negatif PCR testi göstermeleri ve yedi gün karantinada kalmaları gerektiğini duyurdu. 

Şu anda adada bulunan turistlerin isterlerse ayrılmalarına izin verilecek.

Aşılamada geciken, eleştirilere maruz kalan ve koronavirüs vaka sayılarında artış gözlemlenen Fransa, daha bulaşıcı bir tür olan mutasyonlu virüsün yayılmasını engellemek amacıyla Pazar günü Avrupa Birliği ülkeleri dışındaki tüm yolculara seyahat yasağı getirmişti. 

Fransa Halk Sağlığı Kurumundan yapılan açıklamaya göre, ülkede son 24 saatte hastanelerde 404 ve son 4 günde yaşlı bakımevlerinde 322 kişi hayatını kaybetti.

Virüs kaynaklı toplam can kaybı hastanelerde 54 bin 213 ve bakımevlerinde 23 bin 25 olmak üzere 77 bin 238'e çıktı.

Ülkede virüs tespit edilen kişi sayısı 23 bin 337 artışla 3 milyon 224 bin 798'e yükseldi.

 

Kaynak: Haber Global TV