Dünya, Rusya Devlet Başkanı Putin'in yarın yapacağı açıklamaya kilitlendi!

Dünya haberleri Rusya Ukrayna son dakika ABD Rusya Ukrayna Savaşı
Dünya, Rusya Devlet Başkanı Putin'in yarın yapacağı açıklamaya kilitlendi!

Dünya, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yarın Rusya parlamentosunun ortak oturumunda yapacağı konuşmaya kilitlendi. Putin'in yapacağı konuşmada tam ilhak kararının yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yarın Rus parlamentosunun alt ve üst kanadı Duma ile Federasyon Konseyi milletvekillerine hitap edecek. Putin konuşmasında Ukrayna’nın Lugansk, Donetsk, Herson ve Zaporojya bölgelerinin Rusya’ya bağlandığını ilan edecek. Kremlin, Putin'in 30 Eylül'de yapacağı konuşma sonrası Ukrayna'nın vereceği mücadeleyi “Rusya’ya saldırı” olarak kabul edecek. Dünya Putin'in bu  kararlarının ilegal olacağını ve asla kabul edilmeyeceğini içeren peş peşe açıklamalar yapmıştı.

Öte yandan Ukrayna basınında, Ukrayna sınırına yakın bölgelerde sıkıyönetim ilan edileceği de iddia edildi.

2014'TE YAPTIĞI KONUŞMANIN AYNISI

Putin'in 16 Mart 2014'te Rusya parlamentosu önünde yaptığı konuşma ile yarın yapacağı konuşmanın birebir aynı olacağı konuşuluyor. 2014'te Putin, tarihi bir konuşma içeren Kırım'ın ilhakına ilişkin kararını duyurup halk temsilcilerinden bir an önce uygulanmasını istemişti. Hemen ertesi gün ise Kırım'ın ilhakı ve Rus topraklarında yeni bir idari birimin kurulması onaylanmıştı.

KREMLİN'DEN YENİ AÇIKLAMA

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Ukrayna'nın doğusunda Kiev’den tek yanlı bağımsızlıklarını ilan eden Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetleri ile Zaporijya ve Herson bölgelerinin Rusya topraklarına ilhakına ilişkin imza töreninin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in katılımıyla yarın gerçekleşeceğini bildirdi.

"RUSYA İÇİN BU KARAR FELAKET OLUR"

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Amerikan medyasına yaptığı açıklamada “Eğer Rusya çizgiyi aşarsa, bunun Rusya için felakete varan sonuçları olur. ABD kararlı bir şekilde buna yanıt verecektir” dedi. Rusya’yla bu konuda iletişime geçtiklerini belirten Sullivan, Moskova yönetimine “bunun tam olarak ne anlama geldiğini ayrıntılı bir şekilde aktardıklarını” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Haber Global TV

Rusya ukrayna Putin Kırım Kırım türkleri Kırım ilhakı Rusya haberleri ABD BM türkiye şifa kaymak