Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'den, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesine ilişkin açıklama

Volodimir Zelenski Rusya Ukrayna Savaşı Rusya Ukrayna
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'den, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesine ilişkin açıklama

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile dün gerçekleştirdiği telefon görüşmesi hakkında yaptığı açıklamada, Rusya ile müzakere sürecini ele aldıklarını bildirdi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, yayınladığı video mesajında Rusya-Ukrayna savaşına dair son gelişmeleri aktardı. Rusya’nın bazı Ukrayna kentlerine saldırılarını sürdürdüğünden bahseden Zelenski, Rusya’ya daha fazla yaptırım uygulanmasını, kendilerine de tüm dünya kamuoyundan daha fazla destek verilmesini istedi.

Gün içinde yaptığı diplomatik görüşmelere değinen Zelenski, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile dün yaptığı telefon görüşmesinde önemli konuları ele aldıklarını belirterek, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile önemli bir görüşme gerçekleştirdik. Mariupol’deki son durum, sivillerin ve yaralıların tahliyesi, etkisizleştirilen Ukrayna ordusunun acilen yenilenmesi durumlarını konuştuk. Rusya ile müzakere sürecini ve savunma alanında da görüştük. Karadeniz limanlarını bloke eden Rusya'nın dünya gıda pazarına yönelik oluşturduğu tehditlere de ayrıntılı olarak değindik. Artan gıda fiyatları birçok ülkede şimdiden kritik seviyelere ulaştı. Ama bu sadece başlangıç” dedi.

Ukrayna lideri Zelenski, Rusya’nın barış istememesi durumunda birçok insanın ve ülke sisteminin artan gıda fiyatları ile karşı karşıya kalacağını ifade etti. Ukrayna’nın başkenti Kiev’i ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile görüşmesine de değinen Zelenskiy, kendilerine verdiği destek nedeniyle ABD ve Başkan Joe Biden’a minnettar olduklarını ifade etti.

ZELENSKİ’DEN MACRON’A TEBRİK

Fransa’daki cumhurbaşkanlığı seçimlerini de değerlendiren Zelenskiy, cumhurbaşkanlığı seçiminin galibi Emanuel Macron’u tebrik ederek, “Fransa Cumhurbaşkanı Macron'u seçim zaferinden dolayı tebrik ediyorum. Akşam cumhurbaşkanı ile görüştüm. Ukrayna onun desteğini her zaman takdir edecek, Fransa'nın yardımı için her zaman minnettar olacaktır. Fransa ve Macron ile birlikte özgürlüğümüzü ve birleşik Avrupa’yı korumak için daha fazlasını yapabileceğimize inanıyorum” dedi.

 

Kaynak: İHA

rusya son dakika haberleri Rusya Ukrayna savaşı son dakika Ukrayna haberleri son dakika Rusya haberleri Volodimir Zelenski Vladimir Putin