ABD Dışişleri Bakanı Blinken ve Savunma Bakanı Austin, Kiev'de Zelenski ile görüştü

Dünya haberleri Ukrayna Rusya Rusya Ukrayna Savaşı
ABD Dışişleri Bakanı Blinken ve Savunma Bakanı Austin, Kiev'de Zelenski ile görüştü
Fotoğraf: Reuters

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ve Savunma Bakanı Lloyd Austin’in Kiev'de Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile görüştü. ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, Rusya'nın savaştaki hedefleri açısından başarısız olduğunu belirtti.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Aleksey Arestoviç, Feigin Live kanalında gece yaptığı açıklamada, Blinken ve Austin’in Kiev’e geldiğini belirterek, “Bugün Amerikalılar Kiev’de. Evet, Devlet Başkanı (Zelenski) ile görüşüyorlar” dedi.

blinken zelenski

Öte yandan, Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisinden bir yetkilinin kaynak gösterildiği haberlerde, güvenlik nedeniyle ziyaretin detaylarının açıklanmadığı, görüşmelerin çok verimli geçtiği bilgisi yer aldı.

blinken zelenski

Blinken ve Austin'in ziyareti, Rusya-Ukrayna savaşı döneminde, ABD'li yetkililerin Ukrayna'ya yaptığı en üst düzey ziyaret olması açısından dikkat çekiyor.

"RUSYA, BAŞARISIZ OLUYOR"

Rusya'nın Doğu Donbas bölgesine odaklanmak için Kiev'in etrafından ve Ukrayna'nın kuzeyinden birliklerini geri çektiğini hatırlatan Blinken, Rusların savaş hedefleri açısından başarısız olduğunu söyledi.

Blinken, "Rusya, başarısız oluyor, Ukrayna ise başarıyor." ifadelerini kullandı.

Rusya'nın başlıca amacının Ukrayna'ya tamamen boyun eğdirmek ve egemenliğini elinden almak olduğunu dile getiren Blinken, "Bu başarısız oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Blinken ve ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, dün Kiev'de Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile görüşmüştü.

Zelenski, Blinken ve Austin ile Ukrayna'ya yapılacak yardımlar ile Rusya'ya karşı uygulanan yaptırımların güçlendirilmesi konularını ele aldıklarını açıklamıştı.

 

Kaynak: AA

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken Dünya haberleri ukrayna Kiev