Ukrayna bayrağı rengindeki kıyafetleriyle gündem olan Rus kozmonotlar, uzayda Donetsk ve Luhansk bayrakları açtı

Dünya haberleri Rusya
Ukrayna bayrağı rengindeki kıyafetleriyle gündem olan Rus kozmonotlar, uzayda Donetsk ve Luhansk bayrakları açtı

Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) bulunan Rus kozmonotlar, sözde Luhansk ve Donetsk Halk Cumhuriyeti bayrakları açtı. Kozmonotların, Ukrayna bayrağı rengindeki kıyafetleri de tartışma yaratmıştı.

Rusya'nın resmi uzay ajansı Roscosmos, dün ISS’te bulunan 3 Rus kozmonot Sergey Korsakov, Oleg Artemyev ve Denis Matveyev’in iki bayrakla görsellerini paylaştı. Açıklamada, Luhansk’ın Rusya kontrolüne girmesi sebebiyle üç kozmonotun sözde Luhansk ve Donetsk Halk Cumhuriyeti bayrakları açtığı belirtildi.

Ukrayna bayrağı rengindeki kıyafetleriyle gündem olan Rus kozmonotlar, uzayda Donetsk ve Luhansk bayrakları açtı - Resim : 1

UZAYDA UKRAYNA BAYRAĞI RENKLERİ İLE GÜNDEM OLMUŞLARDI

Üç kozmonotun Ukrayna bayrağına uygun renklerde mavi vurgulu sarı uçuş kıyafetleri giyerek ISS’e Mart ayında gelmiş ve dünya basınında tartışma konusu olmuştu.

Ukrayna bayrağı rengindeki kıyafetleriyle gündem olan Rus kozmonotlar, uzayda Donetsk ve Luhansk bayrakları açtı - Resim : 2

Daha sonra Roscosmos tarafından açıklama yapılmış “Yabancı blogcuların ve medyanın komik bir icadı. Bazen sarı sadece sarıdır” ifadelerini kullanmıştı. Açıklamada kozmonotların uçuş kıyafetlerinin, mezunu oldukları Bauman Moskova Devlet Teknik Üniversitesi'nin ambleminin renklerinde yapıldığı ifade edilmişti.

Kaynak: DHA

Luhansk Donetsk Halk Cumhuriyeti