Rus kozmonotların Ukrayna bayrağı renklerindeki tulumları olay oldu

Dünya haberleri Rusya Ukrayna Savaşı
Rus kozmonotların Ukrayna bayrağı renklerindeki tulumları olay oldu

Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) gönderilen üç Rus kozmonotun Ukrayna bayrağının renklerini taşıyan tulum giydiği bildirildi. Rusya'dan haberlere ilişkin açıklama geldi.

Rus uzay ajansına bağlı (Roscosmos) kozmotlar Denis Matveyev, Sergey Korsakov ve Oleg Artemyev dün Kazakistan’daki Baykonur Uzay Üssü'nden bir Soyuz MS-21 ile fırlatıldı.

Uzay aracının ISS'ye yaklaştığı görüntülerde kozmonotların üzerinde mavi uçuş tulumu olduğu ancak aracın ISS'ye kenetlenmesinin ardından Ukrayna bayrağını anımsatan sarı ve mavi renkte tulum giydikleri görüldü.

Rus kozmonotların Ukrayna bayrağı renklerindeki tulumları olay oldu - Resim : 1

NEDEN O RENK TULUM GİYDİLER?

Kozmonotlara giydikleri tulumların rengi sorulduğunda, kıyafetleri kendi istekleriyle seçtikleri belirtildi.

Kozmonot Artemyev, "Renk seçme sırası bizdeydi. Aslında çok fazla sarı malzeme biriktirmiştik bu yüzden kullanmamız gerekiyordu. Bu yüzden sarı giyinmek zorunda kaldık." dedi.​​​​​​​

"BAZEN SARI SADECE SARIDIR"

Rus uzay ajansı Roscosmos dünya basınında Rus kozmonotlarının Ukrayna bayrağını andıran sarı renkte kıyafet giymesi haberlerine cevap vererek “Yabancı blogcuların ve medyanın komik bir icadı. Bazen sarı sadece sarıdır” ifadelerini kullandı. Roscosmos, 2014’te çekildiğini belirttiği sarı renkte aynı kıyafeti giyen bir kozmonotun fotoğrafını yayınladı.

Rus kozmonotların Ukrayna bayrağı renklerindeki tulumları olay oldu - Resim : 2

Roscosmos açıklamasında kozmonotların uçuş kıyafetlerinin, mezunu oldukları Bauman Moskova Devlet Teknik Üniversitesi'nin ambleminin renklerinde yapıldığını belirtti. Açıklamayla birlikte okulun amblemini paylaşan Roscosmos, kozmonotlardan birinin 2014’te çekilmiş fotoğrafını da yayınladı. Açıklamada ayrıca “Üniforma tasarımı, güncel olaylardan çok önce kararlaştırıldı. Ukrayna bayrağını her yerde ve her şeyde görmek zaten klinik bir durum. Bu, Oleg Artemyev'in sarı bir takım elbiseyle ilk uçuşu değil. İşte ilk uçuşundan bir fotoğraf. 2014 baharı” ifadelerini kullandı.  

Kaynak: AA

Rusya ukrayna Roscosmos