Türkiye saati ile ABD eyaletlerinde oy verme işlemi ne zaman sona erecek?

ABD donald trump abd seçimleri
Türkiye saati ile ABD eyaletlerinde oy verme işlemi ne zaman sona erecek?

ABD'de halk 46'ıncı başkanını seçmek üzere seçim merkezlerine gitmeye devam ediyor. Ülkede birçok eyalette, sandıkların kapanma saatleri Türkiye saatine göre farklılık gösteriyor...

ABD’de tarihi seçim devam ediyor. ABD Başkanı Donald Trump ve ABD Başkan Adayı Joe Biden’ın yarıştığı seçimde, her eyalette sandıkların kapatılma saatleri farklı. Türkiye saati ile 02.00’de Indiana ve Kentucky eyaletlerinde oy verme işlemi sona erecek. Diğer eyaletlerde ise oy verme işleminin sona erme saatleri şu şekilde:

Georgia, Güney Karolina, New Hampshire - TSİ 03.00

Ohio, Kuzey Karolina – TSİ 03.30

Florida, Michigan, Pensilvanya, Arkansas, Oklahoma, Mississippi, Alabama- TSİ 04.00

Texas, New York, Arizona, Colorado, Minnesota, Wisconsin- TSİ 05.00

Nevada, Iowa, Utah- TSİ 06.00

Washington, Oregon, Kaliforniya- TSİ 07.00

Alaska, Hawaii- TSİ 08.00

PROTESTOLARA KARŞI ULUSAL MUHAFIZLAR SOKAKLARDA

Sonuçların ardından olası protestolara karşı Ulusal Muhafızlar, bazı kentlerde önlem almaya başladı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Atlanta ve Philadelphia’da Ulusal Muhafızların sokaklarda oldukları görüldü.

Öte yandan, başkent Washington DC’de, mağaza ve işletme sahipleri olası bir protesto ihtimaline karşı işletmelerin vitrinlerinin zarar görmemesi için önlem aldı. ABD'li işletme ve mağaza sahipleri işyerlerini olası protestolara karşı yağmalanmaya karşı korumak için vitrinlerini kontrplaklarla kaplayarak koruma altına aldı.

FBI SAHTE ÇAĞRILAR İÇİN SORUŞTURMA BAŞLATTI

ABD Başkanı Donald Trump ile ABD Başkan Adayı Joe Biden arasındaki Michigan eyaletinin Flint kentinde süren yarışta FBI devreye girdi. Flint kenti sakinlerine bazı telefon ‘sahte çağrılarında’ oy vermemeleri konusunda bildiri yapıldığı aktarıldı. Söz konusu çağrılara ilişkin FBI’ın soruşturma başlattığı duyuruldu. Michigan Başsavcısı Dana Nessel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Açıkçası bu yanlış ve oylamayı bastırma çabası. Uzun kuyruk yok ve bugün oy vermek için son gün. Yalanlara inanmayın! Sesinizi duyurun” dedi.

SEÇİMİ FIRSATA ÇEVİRDİLER

Bazı işletmeciler, seçimi fırsata çevirerek, ABD Başkanı ve adayı Donal Trump ve Demokrat parti adayı Joe Biden'in resimlerini içeren kokteyl hazırladı. Özel karışımlı kokteyller, ABD Başkanı Trump, yardımcısı Mike Pence, Demokrat parti adayı Joe Biden ve yardımcı adayı Kamala Harris’in isimlerini taşıyor. ‘Pina Kamala’ ve ‘Trumpkin Spice Latte’ gibi isimler taşıyan içeceklerin 25 dolar (yaklaşık 210) TL'den satışa sunuluyor.

 

Kaynak: DHA