Trump, Mike Pence'in üst düzey danışmanının Beyaz Saray'a girişini yasakladı

ABD donald trump
Trump, Mike Pence'in üst düzey danışmanının Beyaz Saray'a girişini yasakladı

ABD Başkanı Donald Trump, yaşanan gerginliğin ardından kendisinin aksine anayasanın yanında yer alan yardımcısı Mike Pence'in çalışma ekibinin başındaki isim olan Marc Short'un Beyaz Saray'a girişini yasakladığı ifade edildi

ABD Başkanı Donald Trump'ın başkent Washington DC'deki "Amerika'yı Kurtar" adlı mitinginin ardından yaşanan gerginliğin yansımaları sürüyor.

ABD Başkanı Donald Trump, Başkan Yardımcısı Mike Pence'in çalışma ekibinin başında olan Marc Short'un Beyaz Saray'a girişini yasakladığı açıklandı. Trump, "Mike Pence, umarım ülkemizin iyiliği için ayağa kalkabilirsiniz” ifadelerini kullandı. 

Trump, Mike Pence'in üst düzey danışmanının Beyaz Saray'a girişini yasakladı - Resim : 1

SENATO PENNSYLVANİA SONUÇLARINA İTİRAZI REDDETTİ

Öte yandan, Senato Pennsylvania eyaletinde Joe Biden'ın zaferine yapılan itirazı reddetti. 3 Kasım’da yapılan seçimlerde eyaletlerin Seçiciler Kurulu üyelerinin oylarının sayıldığı Kongre'nin iki kanadının ortak oturumunda Pennsylvania'dan gelen sonuçlara bazı Cumhuriyetçiler tarafından itiraz edilmişti. İtiraz hem Temsilciler Meclisi hem de Senato'dan en az bir üyenin desteğini alması nedeniyle geçerli sayılmıştı. Bunun üzerine Seçiciler Kurulu oylarının sayıldığı ortak oturuma ara verildi ve her iki kanatta itirazın tartışmak üzere en az iki saat sürecek ayrı oturumlar başladı. Senato'daki itiraz oturumunda hiçbir senatörün söz almaması üzerine doğrudan oylamaya geçildi ve itiraz 7'ye karşı 92 oyla reddedildi.

TRUMP: PENCE YAPILMASI GEREKENİ YAPACAK CESARETE SAHİP DEĞİL

 ABD Başkanı Donald Trump, düzenlediği mitingde Başkan Yardımcısı Mike Pence’e seçim sonuçlarına itiraz etme çağrısı yapmış, Pence’in çağrıya, "Öyle bir yetkim yok" yanıtını vermesinin ardından Trump, "Mike Pence, yapılması gerekeni yapacak cesarete sahip değildi" demişti.

ABD Başkanı Donald Trump, ABD'de olaylar yaşanmadan önce düzenlediği "Amerika’yı Kurtar" adlı mitingde Başkan Yardımcısı Mike Pence’e çağrıda bulundu. Trump’ın "Seçim sonuçlarına itiraz et, doğru olanı yap" çağrısına Pence, "Anayasayı desteklemeye ve savunmaya yönelik ettiğim yemin, beni hangi Seçiciler Kurulu oyunun sayılıp sayılmayacağına karar vermek için tek taraflı yetki iddia etmekten alıkoyuyor" dedi.

Trump, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Pence’e yönelik şu ifadelere yer verdi: "Mike Pence, ülkemizi ve anayasamızı korumak için yapılması gerekeni yapacak cesarete sahip değildi. ABD gerçeği istiyor!"

PENCE YAŞANANLARI KINAMIŞTI

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Donald Trump yanlısı protestocuların Kongre binasını basmasını kınadı. 

ABD Senatosu, Trump destekçilerinin Kongre binasını basması nedeniyle ara verdiği oturumuna, güvenliğin yeniden sağlanmasının ardından devam etti. "Senato Başkanı" sıfatıyla oturumu yöneten Mike Pence, oturumun açılışında yaptığı konuşmada olanları "kara gün" olarak niteledi. 

Pence, güvenlik güçlerinin Kongrenin güvenliğini yeniden sağladığına işaret ederek, "Halk için çalışmalarımız devam ediyor. Bugün burada yaşanan şiddet olaylarını en güçlü şekilde kınıyoruz ve yaşanan can kaybından dolayı üzgünüz." ifadesini kullandı. Bazı güvenlik güçlerinin de olaylar esnasında yaralandığını vurgulayan Pence, "Bugün Kongre binamızı birbirine katan kişiler asla kazanamayacak, özgürlük her zaman kazanacak. Burası hala halkın evi. Yeniden toplanan oturumumuzda, demokrasimizin direncine ve gücüne bir kez daha şahitlik edeceğiz." diye konuştu. 

Pence, yaptığı açılış konuşmasının ardından, "Tanrı burada hizmet eden ve burayı koruyanları kutsasın. Tanrı, Amerika'yı kutsasın. Hadi işimize dönelim." dedi. 

 

Kaynak: DHA

Donald Trump