Şoygu: Ukrayna'nın lojistik merkezlerine saldırıları artırıyoruz

Ajans Bizim
Rusya Ukrayna Savaşı Rusya
Şoygu: Ukrayna'nın lojistik merkezlerine saldırıları artırıyoruz
Fotoğraf: DepoPhotos

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Batılı yardımların artırılacağının duyurulmasının ardından Rus ordusunun Ukrayna'daki lojistik merkezlerine ve Batı silahlarının depolandığı üslere yönelik saldırıların yoğunluğunu artıracağını söyledi.

Şoygu, Rus Silahlı Kuvvetlerinin savaş potansiyelinin Ukrayna ordusunun savunma hattını tutmasına izin vermediğini söyledi.

"Rus Silahlı Kuvvetleri, özel operasyonun hedeflerine tam olarak ulaşılana kadar kendisine verilen görevleri yerine getirmeye devam edecek" diyen Şoygu, Rus ordusunun tüm çatışma temas hattında inisiyatife sahip olduğunu belirterek, "Yüksek muharebe potansiyelimiz, düşmana sürekli ateş etmemize ve savunma hattını tutmasını engellememize olanak sağlıyor" diye konuştu.

Şoygu ayrıca, son günlerde Rus ordusunun Donbas'ta Bogdanovka, Novomihailovka ve Pervomaiskoye'yi kontrolü altına aldığını hatırlattı. 

Ona göre, Georgievka (Maryinka'nın batısı) ve Berdychi'de (Avdiyevka'nın kuzeybatısı) kontrol bölgesi genişletiliyor.

ABD yardımı

ABD Temsilciler Meclisi'nin Ukrayna'ya 61 milyar dolarlık yardım tahsisini onaylama kararının detayları ortaya çıkıyor. 

Politiсo'ya göre, bir sonraki pakette Bradley piyade savaş araçları, M113 zırhlı personel taşıyıcıları, toplar, mühimmat ve ATACMS füzeleri yer alacak. Ayrıca Büyük Britanya, Kiev'e hava savunma topları ve Storm Shadow seyir füzelerinden oluşan en büyük askeri yardım paketini açıkladı.

Rus ordusu, son haftalarda, Ukrayna enerji tesislerinin yanı sıra Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçları için kullanılan depolara ve diğer yerlere bir dizi saldırı düzenledi.

Özellikle Dinyeper Hidroelektrik Santrali ciddi hasar gördü, Kiev ve Çerkassi bölgelerine enerji sağlayan Tripilska Termik Santrali yıkıldı, Harkov'daki televizyon kulesi, Odesa ve Dnepropetrovsk bölgelerindeki demiryolu tesisleri yıkıldı.

Savunma Bakanlığı, saldırıların yalnızca Ukrayna'nın askeri ve enerji tesisleri ile ilgili altyapıya yönelik yapıldığına işaret ediyor.

ASYA-PASİFİK SÖZLERİ

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, ABD odaklı yapıların Asya-Pasifik bölgesinde güvenlik sistemini yeniden biçimlendirmeye çalıştığını söyledi. 

Şoygu, bir etkinlikte yaptığı konuşmada, Asya-Pasifik bölgesindeki QUAD ve AUKUS gibi ABD odaklı askeri ve siyasi yapıların bölgedeki güvenlik sistemini ABD merkezli bir sisteme dönüştürmeye çalıştığını kaydetti. 

Bakan Şoygu, “Asya-Pasifik bölgesine gelince, burada da bölgesel güvenlik sistemini ASEAN merkezli olmaktan Amerikan merkezli olmaya doğru yeniden biçimlendirmeye yönelik sistematik girişimler görüyoruz. Bu da QUAD, AUKUS ve ABD-Japonya-Filipinler üçlüsü gibi Washington odaklı askeri-politik yapıların güçlendirilmesiyle yapılıyor” dedi.

Rus bakana göre, “Tayvan faktörü” Çin üzerindeki baskıyı arttırmak için aktif olarak kullanılıyor.