Son dakika... Zelenskiy'den yeni açıklama: Düşman saldırılarına direndik ve başarıyla püskürttük

Rusya Ukrayna Savaşı Ukrayna Rusya Fransa Emmanuel Macron Dünya haberleri

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensyki, yaptığı son açıklamada, "Düşman saldırılarına direndik ve başarıyla püskürttük. Devletimizin birçok il ve ilçesinde çatışma devam ediyor ama neyi koruduğumuzu biliyoruz; ülkemizi, toprağımızı, çocuklarımızın geleceğini..." dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensyki, yeni açıklamalarda bulundu. Zelenskiy, "Düşman saldırılarına direndik ve başarıyla püskürttük. Devletimizin birçok il ve ilçesinde çatışma devam ediyor ama neyi koruduğumuzu biliyoruz; ülkemizi, toprağımızı, çocuklarımızın geleceğini... Kiev ve başkentin etrafındaki kilit şehirler ordumuz tarafından kontrol ediliyor. İşgalciler devletimizin merkezini bloke etmek ve Donetsk'te olduğu gibi kuklalarını buraya koymak istediler. Planlarını bozduk" dedi. 

"Gelip bize yardım etmek isteyen herkese silah vereceğiz" diyen Zelenskiy, şöyle devam etti:

Ukrayna halkı AB üyesi olma hakkını kazandı ve bu önemli bir destek anı olacak. Bu savaşı durdurmamız gerekiyor, barış içinde yaşayabiliriz"

RUSYA'DAN İDDİA

Öte yandan, Rusya Parlamentosu'nun alt kanadı Duma'nın Başkanı Vyaçeslav Volodin, Zelenskiy'nin ülkeden kaçtığını öne sürdü. Dakikalar sonra Zelenskiy video mesaj yayımladı.

"YALAN HABERLERE İNANMAYIN BEN BURADAYIM"

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, sabah saatlerinde sosyal medya hesabından da seslenmişti. Orduyu silah bırakmaya çağırdığı haberlerine Kiev sokaklarından yanıt veren Zelenskiy, 'Yalan haberlere inanmayın, ben buradayım. Ülkemizi, Ukrayna'mızı, çocuklarımızı koruyacağız, silah bırakmıyoruz' demişti. 

ZELENSKİY, MACRON İLE GÖRÜŞTÜ

Sosyal medya hesabından Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüştüğünü söyleyen Zelenskiy, 'Diplomatik cephede yeni bir gün, Ortaklarımızdan silah ve teçhizat yardımı Ukrayna yolunda, savaş karşıtı koalisyon çalışıyor' dedi.

ZELENSKİY'DEN AVRUPA BİRLİĞİ'NE ÇAĞRI

Sosyal medya hesabından bir açıklama daha yapan Zelenskiy, bu kez Avrupa Birliği'ne seslendi. Ukrayna lideri, "Uzun süredir devam eden tartışmayı kesin olarak kapatmak ve Ukrayna'nın AB üyeliğine karar vermek için can alıcı an geldi. Charles Michel ile Ukraynalıların özgür gelecekleri için daha etkili yardım ve kahramanca mücadeleyi konuştuk" dedi. 

 

Kaynak: Haber Global TV

Zelenskiy Rusya ukrayna Fransa Macron