Son dakika! Zelenski'den Rusya'ya karşı yeni çağrı

Volodimir Zelenski Dünya haberleri Rusya Ukrayna Savaşı
Son dakika! Zelenski'den Rusya'ya karşı yeni çağrı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya'ya karşı yeni yaptırımla istedi, Rus petrolünün satın alınmaması çağrısı yaptı. Ukrayna lideri, batılı ülkelerden savaş uçağı konusunda bir kez daha destek istedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, "Bayrağımızda kan yok. Siyah noktalar, gamalı haçlar yok ve asla olmayacak. Ukrayna bayrağı topraktır. Huzurlu, bereketli, altın ve tanksız, bu gökyüzü huzurlu, berrak, mavi ve roketsizdi ve öyle olacak. Ukrayna'nın direnişi Avrupa'nın geleceğini belirleyecek. Ukrayna Hükümeti şimdiden ülkemizi nasıl yeniden inşa edeceğimiz üzerinde çalışıyor. Bu Zaferden sonra yapılacak" dedi. 

Zelenski, "Rus işgalciler, İrpin, Buça, Gostomel ve diğer birçok şehirde sivilleri rehin tutuyor. Ceza alacaklar. Ukrayna hava sahasını güvence altına almak için daha kaç ölüm ve kayıp gerekiyor?
Çözüm bekliyoruz" ifadelerini kullandı. 

Zelenski, Rusya'ya karşı yeni yaptırımlar da istedi. Rusya'ya ithalat ve ihracat boykotu uygulanmasını, Rus petrolü ve petrol ürünlerinin satın alınmaması çağrısında bulundu.

Ukrayna lideri Zelenski, batılı ülkelerden destek talebini yineledi. Bir kez daha batılı liderlerden savaş uçağı istedi.

 

Kaynak: Haber Global TV

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski Rusya Rusya Ukrayna savaşı zelenski son dakika ukrayna son dakika