Son Dakika! Tarih 16 Mart 2022 Rusya Ukrayna savaşının 21. günü! Kiev'de füze saldırıları sürüyor

Dünya haberleri Rusya Ukrayna Rusya Ukrayna Savaşı son dakika

Rusya'nın Ukrayna işgali 21. günde de devam ediyor. Ukrayna'da barış müzakereleri sürerken savaş ise hız kesmiyor. Cephede sıcak gelişmeler yaşanıyor. Başkent Kiev başta olmak üzere birçok kentte sivillere füze ile saldırılıyor. İşte dakika dakika yeni gelişmeler....

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali 21'inci gününe girdi. Ukrayna, ülkeye saldırı yapan Rusya Federasyonu silahlı kuvvetlerinin yüzde 40'ının, savaş kabiliyetini kaybettiğini veya tamamen yok edildiğini bildirdi.

RUSYA'NIN UKRAYNA İŞGALİNDE DAKİKA DAKİKA YAŞANANLAR

UKRAYNA'DA RUSYA'NIN "ZEHİRLİ MADDELERLE PROVOKASYON HAZIRLIĞI" İDDİASINA YALANLAMA

 Ukrayna, Rusya Savunma Bakanlığının "Ukrayna Güvenlik Servisinin (SBU) zehirli maddeler kullanarak provokasyon hazırlığı yaptığı" iddialarını yalanladı.

SBU'dan yapılan açıklamada, Rusya Savunma Bakanlığının söz konusu iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtilerek bu açıklamaların dikkatleri kendi savaş suçlarından başka yöne çekme amaçlı ve "sahte" olduğu vurgulandı.

Açıklamada, "SBU'nun teoride bile olsa zehirli maddelerle provokasyon hazırlayamayacağını resmen not ediyoruz. Çünkü işgalcilerin yöntemleriyle hareket etmiyoruz. Görevimiz Ukrayna'yı korumak. Ve bunu tüm halkla birlikte başarıyla yerine getiriyoruz." ifadesine yer verildi.

Provokasyonla ilgili iddiaların, Rus işgalcilerin Donetsk bölgesi Mariupol yakınlarında sivillerin tahliye konvoyuna ateş açması ve yüzlerce şehir sakininin bulunduğu tiyatro binasının bombalanmasından sonra ortaya çıktığına işaret edilen açıklamada "Dolayısıyla, saldırganların bu tür açıklamalarının dikkatleri bir savaş suçundan başka yöne çekmek için bir girişim olduğu açıktır. Ancak hiçbir sahtekarlık, sivillerin soykırımını ve Rus füzeleri ve bombaları tarafından tahrip edilen Mariupol'deki insani felaketi örtemez." ifadesi kullanıldı.

Rusya Savunma Bakanlığı, daha önce SBU'nun zehirli maddeleri kullanarak provokasyon hazırlığı yaptığını ileri sürmüştü.

UKRAYNA'DAN BUGÜN 159 TÜRK VATANDAŞI DAHA TAHLİYE EDİLDİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya-Ukrayna Savaşı nedeniyle bugün Ukrayna'dan 159 Türk vatandaşının daha yola çıktığını duyurdu.

İNGİLTERE BAŞBAKANI JOHSON'DAN SUUDİ ARABİSTAN'DA 'UKRAYNA' GÖRÜŞMESİ

 Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Ukrayna'daki gelişmeleri değerlendirdi. Suudi Arabistan haber ajansı SPA'ya göre, Bin Selman ile Johnson başkent Riyad'da bir araya geldi. Görüşmede, ilişkileri geliştirme fırsatları ile Ukrayna'daki durumun da aralarında yer aldığı uluslararası ve bölgesel meseleler ele alındı. Bin Selman ile Johnson, iki ülke hükümetleri arasında stratejik ortaklık konseyinin kurulmasına ilişkin bir mutabakat zaptı imzaladı.

Söz konusu stratejik ortaklık konseyine ilişkin daha fazla ayrıntıya yer verilmezken, görüşmeye Suudi Arabistan Enerji ve Dışişleri Bakanları ile Savunma Bakan Yardımcısı da katıldı. Körfez turu kapsamında ilk olarak Birleşik Arap Emirlikleri'ni (BAE) ziyaret eden, ardından da başkent Riyad'a gelen Johnson, Kral Halid Uluslararası Havalimanı'nda Riyad Emiri Yardımcısı Muhammed bin Abdurrahman tarafından karşılanmıştı.

Johnson, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan'ı ziyaret ediyorum. Her iki ülke, Rusya'nın benzeri görülmemiş yasa dışı acımasız işgalinden sonra bölgenin güvenliği ve küresel enerji piyasalarının ana ortaklarındandır."

BİDEN: PUTİN, BİR SAVAŞ SUÇLUSU

 ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için "O bir savaş suçlusu." ifadesini kullandı.

Biden, Beyaz Saray'da kadına şiddet konusunda imzaladığı kararnameye ilişkin yaptığı konuşma sonrası bir gazetecinin sorusunu yanıtladı.

Gazetecinin "Gördüğümüz onca şeyden sonra Putin'i savaş suçlusu olarak nitelemeye hazır mısınız?" sorusu üzerine önce "Hayır." yanıtını vererek salondan ayrıldı.

Ancak daha sonra salona geri dönen Biden, Putin için "O bir savaş suçlusu." dedi.

Öte yandan, Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki de Biden'ın açıklamalarına ilişkin, "Biden kalbinden geçenleri ve televizyonda gördüklerimizi konuşuyordu. Yabancı bir ülkeyi işgali sırasında zalim bir diktatörün barbarca eylemlerini görüyoruz. Dışişleri Bakanlığımızın bu konuda yürüttüğü hukuki bir süreç var ve gelişmeler oldukça sizi bilgilendireceğiz." diye konuştu.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU, ABD'Lİ MEVKİDAŞI İLE GÖRÜŞTÜ

 Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bugün (16 Mart) bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Ukrayna'daki son gelişmeler ve ikili ilişkilere ilişkin konular ele alındı.

BAKAN AKAR, ABDLİ MEVKİDAŞI İLE GÖRÜŞTÜ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin ile görüştü. 

Görüşmede, Ukrayna’daki son gelişmeler başta olmak üzere ikili ve bölgesel savunma ile güvenlik konuları ele alındı, savunma sanayii ve askeri eğitim iş birliğinin daha da artırılmasının önemi vurgulandı.

BAKAN AKAR'DAN KRİTİK GÖRÜŞME

 Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace ile görüştü.

Akar, NATO Savunma Bakanları Olağanüstü Toplantısı'na için geldiği NATO Karargahı’nda ikili görüşmelerini sürdürüyor.

Bu kapsamda Bakan Akar, İngiltere Savunma Bakanı Wallace ile bir araya geldi. Görüşmede Ukrayna’daki gelişmeler başta olmak üzere ikili ve bölgesel savunma güvenlik konuları ele alındı.

ERDOĞAN ZELENSKİ İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Ukrayna-Rusya savaşındaki son gelişmeler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Rusya ve Ukrayna arasında barışın tesisi için diplomasi kulvarında yoğun bir gayret gösterdiklerini belirterek, süratle kalıcı ateşkes sağlanmasını amaçladıklarını, savaşın devamının kimseye faydası olmadığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i bir araya getirmeye yönelik gayretlerini sürdüreceğini dile getirdi.

Gerek Ukrayna topraklarındaki gerek komşu ülkelerdeki Ukraynalılara insani yardım ulaştırmaya devam ettiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, insani koridorların etkin şekilde işletilmesinin önemine işaret etti.

YÜZLERCE SİVİLİN SAKLANDIĞI TİYATRO BİNASI BOMBALANDI

Ukrayna'nın Mariupol Belediye Meclisi, Rus uçaklarının şehirde yüzlerce sivilin saklandığı tiyatro binasını bombaladığını bildirdi.

BIDEN'DAN FLAŞ AÇIKLAMALAR

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Ukrayna Savaşı ile ilgili açıklama yaptı. Biden açıklamalarında 'Putin, bedel ödeyecek' dedi. Biden şunları kaydetti: "Ukrayna'ya yönelik desteğimizi sürdüreceğiz, Putin büyük bir bedel ödeyecek. Ukrayna'ya göndereceğimiz güvenlik paketinde İHA ve SİHA'lar da var. Ukrayna'ya 200 milyon dolarlık yardım yaptık. Yaptırımlar Rusya ekonomisine zarar verecek. Ortaklarımızla birlikte Putin'in ekonomisini yıkmaya ve onu yalnız bırakmaya çalışıyoruz. Amacımız Rusya'nın bir bedel ödemesini sağlamak. Amacımız bu gereksiz savaşı sonlandırabilmek. Ukrayna'ya 800 milyon dolarlık yeni güvenlik desteği vereceğiz."

BAKAN ÇAVUŞOĞLU, AZERBAYCANLI MEVKİDAŞI İLE GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Ukrayna'daki son gelişmeler ve tahliyeler ele alındı.

ADALET DİVANI'NDAN 'RUSYA' ÇAĞRISI

Uluslararası Adalet Divanı, "Rusya, 24 Şubat 2022'de Ukrayna topraklarında başlattığı 'askeri operasyonu' derhal durdurmalı" açıklamasında bulundu.

NATO'DAN FLAŞ AÇIKLAMALAR

 NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO Savunma Bakanları Olağanüstü Toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in savaşı durdurması gerektiğini açıkladı. Stoltenberg, NATO’nun yeni bir gerçeklikle karşı karşıya olduğunu ifade etti. 

Stoltenberg basın toplantısında şunları kaydetti: "Bizim yaşananlardan çıkarmamız gereken dersler var. Risk altındaki ülkelere daha çok destek vermemiz gerekiyor. Gürcistan'ı da destekliyoruz. Toprak bütünlüğünü destekliyoruz. Sadece sözde değil eylemde de Gürcistan'ı destekliyoruz. 

Ukrayna birliklerinin karşı koyması bizi çok etkiledi. Rusya askeri bir güç konumunda. Pek çok farklı silah var elinde. Şu an savaşın sonucuna dair bir spekülasyon yapmamız lazım. Putin, siyasi bir çözüm bulmalı, askeri güçlerini çekmeli en kısa zamanda. Putin, Ukrayna'nın gücünü azımsadı. Siyasi liderliği ve halkın ve NATO'yu da azımsadı. Birlikte ve ivedilikle hareket ettik ve Rusya için maliyet yükseldi. Avrupa Birliği ve ortaklar eşi benzeri görülmemiş bir maliyet çıkardılar. Ukrayna'ya askeri gücü destekliyoruz. NATO'nun doğu askeri kanadındaki mevcudiyetini artırıyoruz. Birleşik bir NATO gördü Rusya. Ukrayna halkının Ukrayna'ya yönelik kararlılığı yüksek. Sınırlarında daha az NATO görmek istiyordu ancak daha çok NATO var."

ABD İLE RUSYA ARASINDA İLK DOĞRUDAN TEMAS

 Ukrayna ile Rusya arasındaki görüşmelerden olumlu sinyaller gelirken, Moskova-Washington hattında da temas kurulduğu açıklandı. TASS ajansı, Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patruşev ile ABD Ulusal Güvenlik Danışması Jake Sullivan arasında bir telefon görüşmesi yapıldığını duyurdu. Habere göre görüşme talebi ABD'den geldi.

AVRUPA KONSEYİ, RUSYA'YI ÜYELİKTEN ÇIKARDI

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Ukrayna'ya yönelik saldırıları nedeniyle Rusya'yı bugünden itibaren üyelikten çıkarmaya karar verdi.

"RUS BİRLİKLERİ, EKMEK KUYRUĞUNDAKİ 10 KİŞİYİ ÖLDÜRDÜ"

ABD’nin Ukrayna’nın başkenti Kiev’de bulunan büyükelçiliği, Rus birliklerinin Çernihiv’deki bombardımanı sonucu ekmek kuyruğunda bekleyen 10 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Büyükelçilikten yapılan açıklamada, “Bugün Rus kuvvetleri Çernihiv'de ekmek kuyruğunda bekleyen 10 kişiyi öldürdü. Bu tür korkunç saldırılar durdurulmalı. Ukrayna'daki herhangi bir vahşet suçu için hesap verebilirliği sağlamak için mevcut tüm seçenekleri değerlendiriyoruz” denildi.

ZELENSKİ'DEN YENİ AÇIKLAMA

Ukrayna lideri Zelenski yeni bir video mesaj paylaştı. Mesajında "İşgalcileri adalete teslim etmek için çalışmalarımızı hızlandırıyoruz" dedi. Uluslararası mahkeme çağrısında bulundu. Rusya'nın Ukrayna topraklarında yaptığı her terör eylemi için yargılanması gerektiğini söyledi. 

RUSYA: UKRAYNA’DA SON 24 SAATTE 128 ASKERİ ALTYAPI TESİSİ İMHA EDİLDİ

 Bakanlık Sözcüsü İgor Konaşenkov, başkent Moskova'da, Rusya-Ukrayna savaşı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Rusya Silahlı Kuvvetleri ile Donbas'taki sözde ayrılıkçı yönetimlerin, Ukrayna'da ilerlemeye ve yerleşim birimlerini kontrol altına almaya devam ettiğini belirten Konaşenkov, "Ukrayna'da son 24 saatte 128 askeri altyapı tesisi imha edildi." dedi.

Konaşenkov, şunları kaydetti:

"Ukrayna'ya ait toplam 111 uçak, 68 helikopter, 160 insansız hava aracı (İHA), 159 çok namlulu roketatar, 1353 tank ve çeşitli zırhlı araç, 129 uçaksavar füze sistemi, 493 obüs ve havan topu, 1096 özel askeri araç yok edildi."

UKRAYNA: RUS GÜÇLERİ, MARİUPOL'DA YAKLAŞIK 400 SİVİLİ REHİN TUTUYOR

Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Vereşuk, Rus güçlerin Mariupol'da yaklaşık 400 sivili rehin tuttuğunu duyurdu. Vereşuk, yaptığı açıklamada, Rus güçlerin dün ele geçirdikleri şehir hastanesinden etrafa ateş açtığını belirtti. Rusların ateş açarak, kenti terk etmek isteyen sivillere tehdit oluşturduğunu ifade eden Vereşuk, "Hastanede aralarında sağlık personelinin de bulunduğu yaklaşık 400 sivil rehin tutuluyor." bilgisini paylaştı.

Rus ordusunun Mariupol kentine yönelik saldırılarında 2 bin 500'den fazla sivil hayatını kaybetmişti.

ÇAVUŞOĞLU VE LAVROV BİR ARAYA GELDİ

 Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Moskova'da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bir araya geldi. 

KREMLİN'DEN YENİ AÇIKLAMA

 Kremlin Sözcüsü Peskov: "(Ukrayna'da İsveç gibi tarafsız devlet oluşturulması fikri) Bunun bir uzlaşma seçeneği olacağına inanıyoruz."

LAVROV'DAN TÜRKİYE AÇIKLAMASI

Rus Dışişleri Bakanı Lavrov: Bugünkü krizin nedenlerini anlayan, yaptırım savaşına dahil olmayan ülkelerin arabuluculuk tekliflerini olumlu karşılıyoruz. Bu ülkeler arasında İsrail, Türkiye de var.

RUSYANIN EN BÜYÜK HAVALİMANI KAPATILDI

Şeremetyevo Havalimanı'ndan yapılan açıklamada, yaptırımlar sonucu yolcu trafiğinin düşmesi nedeniyle E ve D terminallerinin geçici olarak kapatıldığı belirtildi. Havalimanındaki üçüncü pistin de kapatıldığına işaret edilen açıklamada, "Alınan tedbirler, yolcu trafiği hacminde geri dönüş sağlanana kadar geçerli olacaktır." denildi. Yaptırımlar nedeniyle AB ve ABD, Rus uçaklarına hava sahasını kapatma kararı almış, Rusya da benzer bir yaptırım kararını yürürlüğe koymuştu.

Batılı şirketlerin Rus uçaklarına el koyma riski nedeniyle Rusya'da bazı hava yolu ve tur şirketleri uluslararası uçuşlarını durdurmuştu.

"RUS TÜMGENERAL MİTYAEV ÖLDÜRÜLDÜ"

Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı Anton Gerashchenko, Telegram hesabından yaptığı açılamada, Ukrayna kuvvetlerinin ülkenin güneydoğusunda yer alan Mariupol kentindeki yoğun çatışmalar sırasında Rus Tümgeneral Oleg Mityaev'i öldürdüğünü ifade etti. Gerashchenko, Mityaev'in 150. Motorlu Tüfek Tümeni'ni komuta ettiğini belirterek, fotoğrafını da yayınladı. Ukrayna'ya göre öldürülen Rus generallerin sayısı 4'e yükseldi.

 UKRAYNA: 13 BİN 800 RUS ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

 Ukrayna Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 24 Şubat - 16 Mart tarihleri arasında yaşanan çatışmalarda 13 bin 800 Rus askerinin öldürüldüğü belirtildi. Rus ordusuna ait 430 ana muharebe tankı, bin 375 zırhlı savaş aracı, 190 topçu sistemi, 70 çok namlulu roketatar sistemi, 43 hava savunma sisteminin imha edildiği ifade edilen açıklamada, ayrıca 84 Rus savaş uçağı, 108 helikopter, 819 araç, 3 gemi, 60 yakıt tankeri, 11 İHA ve 10 adet özel ekipmanın vurulduğu kaydedildi.

"RUSYA BARIŞ İSTİYOR"

Rusya'nın müzakere heyeti üyesi: Ukrayna ile müzakere zor ve yavaş ilerliyor. Rusya bir an önce barış istiyor. Rusya barışçıl, özgür, tarafsız, dost yanlısı, bağımız ve NATO üyesi olmayan bir Ukrayna istiyor.

RUSYA: UZLAŞI İÇİN UMUT VAR

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov açıklamasında "Ukrayna'yla barış görüşmeleri kolay değil ancak uzlaşı için kesin umut var. Mevcut kriz çığı açıcı dünya düzeninin nasıl değiştiğini gösterecek. Ukrayna ile müzakerelerde bazı formüller üzerinde anlaşmaya çok yakınız" dedi.

UKRAYNA ORDUSU HERSON HAVAALANI'NDAKİ RUS HELİKOPTERLERİNİ VURDU

 Rusya-Ukrayna savaşı 21. gününde devam ediyor. Ukrayna ordusu tarafından yapılan açıklamada, Rus askeri güçlerinin kontrolündeki Herson'da bulunan havaalanındaki Rus helikopterlerinin havadan vurularak imha edildiği ifade edildi. Çekilen fotoğraflarda havaalanından alev ve duman yükseldiği görüldü.

Son Dakika! Tarih 16 Mart 2022 Rusya Ukrayna savaşının 21. günü! Kiev'de füze saldırıları sürüyor - Resim : 3

RUS ORDUSU YİNE KİEV'İ VURDU

Rusya, Ukrayna'ya saldırılarını 21 gündür sürdürüyor. Rus ordusu, Ukrayna'nın başkenti Kiev'in Shevchenko semtinde saldırı gerçekleştirdi. Ukrayna Acil Durum Servisi tarafından yapılan açıklamaya göre, saldırıda 12 katlı bir binadaki 2 kişi yaralanırken, toplam 37 kişi binadan tahliye edildi.

kiev

UKRAYNA RUS MEVZİLERİNİ ÇOK NAMLULU ROKETATARLA VURDU

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri gece saatlerinde 30. Mekanize Taburu’na ait çoklu roketatar sistemiyle Rus mevzilerini vurdu.

UKRAYNA: RUS SAVAŞ GEMİLERİ ODESSA KIYILARINA ATEŞ AÇTI

 Ukrayna'da savaş başlatan Rusya Federasyonu'na ait deniz kuvvetlerince Odessa bölgesindeki kıyılara ateş açıldığı bildirildi.

Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı Anton Geraşenko, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, yerel saatle 03:00 civarında Rus savaş gemilerinin, Odessa kıyılarına yönelik saldırı düzenlediğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Rus işgalciler, gemilerden, Tuzla köyü yakınlarındaki Odessa bölgesindeki Ukrayna kıyılarına roket ve topçu atışlarına başladı."

Gemilerin uzak mesafeden büyük miktarda mühimmat ateşledikleri bilgisini paylaşan Geraşenko, "Asker çıkarma girişimi olmadı." dedi.

ZELENSKİ: BATILI ÜLKE LİDERLERİNİ UKRAYNA'YA DAVET ETTİ

 Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Çekya Başbakanı Petr Fiala, Slovenya Başbakanı Janez Jansa, Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki ve Polonya Başbakan Yardımcısı Jaroslaw Kaczynski'yi Ukrayna'nın başkenti Kiev’deki başkanlık ofisinde ağırladı. Gündüz gerçekleşen bu ziyareti, Rusya’nın ülkesine saldırısının 20. gününe dair yaptığı açıklamada değerlendiren Zelenski, bu ülke liderlerine ve heyetlerine teşekkür etti. Bu isimlerin Kiev’i ziyaret ederek cesurca bir adım attığından bahseden Zelenski, "Onlarla karşılıklı olarak konuşmaktan memnun oldum. Kiev’imizin işgalciler için doğrudan bir hedef olduğunu düşündüğümüzde dostlarımızın burada olması çok önemli ve cesurca. Liderlik böyle tezahür ediyor" ifadelerini kullandı. Bu ülkelerin liderlerinin Kiev’i ziyaretini örnek göstererek, Ukrayna hava sahasını kapatmayan NATO ve batılı ülkelerin liderlerini ülkesine davet yoluyla imalı bir mesaj gönderen Zelenski, "Ukrayna’nın tüm dostlarını Kiev’e davet ediyorum. Burası tehlikeli olabilir, çünkü gökyüzümüz henüz Rus füzeleri ve uçuşlara kapanmadı. Hava gücümüzün güçlendirilmesi kararı henüz alınmadı. Uçak almadık. Fakat tüm dünya insanlarının gözleri artık başkentimize, Ukraynalılara çevrilmiş durumda. Böylece bizimle olan herkes minnettarlık alacak. Sadece bizim değil diğer milletler de" dedi.

'DÜŞMAN, GÜCÜNÜN YÜZDE 40'INI KAYBETTİ'

 Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, ülkeye saldırı yapan Rusya Federasyonu silahlı kuvvetlerinin yüzde 40'ının, savaş kabiliyetini kaybettiğini veya tamamen yok edildiğini bildirdi. Ukrayna topraklarına giren Rus ordusunun yüzde 40'ının, gücünü kaybettiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Genel olarak, 15 Mart 2022 itibarıyla Ukrayna topraklarında sözde 'operasyona' dahil olan birimlerin (Rus ordusu) yüzde 40 kadarı kaybedildi. Tamamen yok edildi veya savaş kabiliyetini kaybetti."

kiev

RUSYA'NIN SALDIRILARINDA 97 ÇOCUK ÖLDÜ

Ukrayna Başsavcılığı, Rusya-Ukrayna savaşında 24 Şubat-15 Mart aralığında Rus ordusu tarafından düzenlenen saldırılarda 97 çocuğun öldüğünü bildirdi. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, Rusya silahlı kuvvetlerince Ukrayna'da düzenlenen saldırılar sonucu bugüne kadar 97 çocuğun hayatını kaybettiği, 100'den fazla çocuğun yaralandığı belirtildi.

 

Kaynak: Haber Global TV

Rusya ukrayna Rusya Ukrayna savaşı İngiltere türkiye ABD ukraynada son durum ukraynada neler oluyor Putin zelenski