Putin, Bakan Fidan ile görüştü... Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya lideri Putin görüşmesinde yer ve zaman belli oldu

Haber Merkezi
Vladimir Putin Rusya Dünya haberleri Hakan Fidan Cumhurbaşkanı Erdoğan
Putin, Bakan Fidan ile görüştü... Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya lideri Putin görüşmesinde yer ve zaman belli oldu

Son dakika haberine göre, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kremlin Sarayı'nda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü. Görüşmede, Putin, Temmuz'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Astana'da görüşeceğini söyledi.

Son dakika haberi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya lideri Putin, gelecek ay Astana'da görüşecek. 

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kremlin Sarayı'nda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü.

Görüşmede, Putin, Türkiye'nin BRICS çalışmalarına gösterdiği ilgiyi memnuniyetle karşıladığı, Rusya'nın Türkiye ile ilişkilere memnuniyetle baktığını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı, Temmuz ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Astana'da görüşeceğini de söyledi.

PUTIN: TÜRKİYE'NİN BRICS'E OLAN İLGİSİNİ DESTEKLİYORUZ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'nin BRICS'e olan ilgisini memnuniyetle karşıladıklarını ve bu arzuyu her şekilde destekleyeceklerini belirtti.

Putin, "Bölgedeki ülkeler için daha sıkı ve yakın iş birliğine ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Güvenliği sağlama, ekonomik iş birliği ve uluslararası arenadaki eylemlerimizi düzenleme açısından etkili bir şekilde hareket etmemiz gerekiyor" dedi.

Putin, Türkiye ile ilişkilerin geliştiğini ve bunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın doğrudan desteği ve liderliği altında gerçekleştiğini vurguladı. Geçen yıl iki ülke arasındaki ticaret hacminde rekor kırıldığını hatırlatan Putin, bu yılın başında bazı temel ihracat ve ithalat ürünlerindeki fiyat düzeltmeleri nedeniyle bir miktar düşüş yaşandığını, ancak bu durumu kısa sürede düzelteceklerine inandığını söyledi.

Ukrayna krizinin çözümüne Türkiye'nin katkılarını da takdir eden Putin, "Eski görevinde, müzakere sürecine verdiğiniz destek ve Ukrayna ile müzakereler için İstanbul'da sağladığınız platform için size teşekkür etmek istiyorum" dedi. Putin, tahıl anlaşmasının yapılmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önemli bir rol oynadığını belirterek, "Maalesef, anlaşmanın uzatılmaması bizim suçumuz değildi. Ancak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Karadeniz'deki durumla ilgili girişimlerini de biliyoruz ve destekledik. Ancak Ukrayna tarafı bu teklifi reddetti" ifadelerini kullandı.

Putin, Suriye krizinin çözümünde Türkiye ile birlikte önemli bir rol oynadıklarını ve Astana formatını sürdürmenin, terörizmle mücadele etmenin ve bu önemli yönde durumu normale döndürmek için ellerinden geleni yapmanın doğru olacağını söyledi.

Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a en iyi dileklerini ileterek, Temmuz ayında Astana'da uluslararası bir etkinlik çerçevesinde Erdoğan ile bir araya gelmeyi ve güncel konuları görüşmeyi umut ettiğini belirtti.