NATO'dan yeni açıklama: Türkiye'nin terör endişeleri meşru

İsveç Finlandiya NATO

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Türkiye'nin güvenlik endişeleri meşru. Türkiye'nin terörden diğer NATO müttefiklerine kıyasla daha fazla çektiğini kabul etmeliyiz. Madrid Zirvesi, İsveç ve Finlandiya'nın NATO başvurularını kabul etmek için son tarih değil" açıklamasını yaptı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliği için Türkiye tarafından dile getirilen endişelerin meşru olduğunu söyledi.

Stoltenberg,  Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto ile dış politika ve güvenlik konularının ele alınacağı "Kultaranta Görüşmeleri" kapsamında bir araya geldi.

Ortak basın toplantısında konuşan Stoltenberg Türkiye'nin, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelikleri konusunda endişelerinde haklı olduğuna işaret etti.

"Şunu kabul etmeliyiz ki, Türkiye'den daha fazla terör saldırılarından acı çeken başka bir NATO müttefiki yok" diye konuştu.

NATO Genel Sekreteri, ay sonunda düzenlenecek Madrid Zirvesi'ne de dikkati çekti. Finlandiya ve İsveç'in NATO başvurularının onaylanmasında bu zirvenin son tarih olmadığını dile getirdi.

Stoltenberg, geçen hafta Washington'da ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile görüşmesi sonrası ortak basın toplantısında konuşmuş, "Ortaklarımızın güvenlik endişelerine büyük önem veriyoruz" demişti. NATO Genel Sekreteri, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yakın iletişim halinde olduklarını vurgulamıştı.

Kaynak: AA

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Madrid Zirvesi İsveç Finlandiya