İsrail'in saldırısı sonrası İran'dan peş peşe açıklamalar

HABER MERKEZİ
Dünya haberleri İsrail İran

İsrail'in bu sabaha karşı İran'a yönelik gerçekleştirdiği saldırıların ardından İran'dan peş peşe açıklamalar geldi. İran hava sahasını kapattı, hava savunma sistemlerini devreye soktu.

İsrail, sabaha karşı İran’a füze saldırısı gerçekleşti. Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre İran’ın İsfahan kentindeki havalimanı ve çevresinde patlama sesleri duyuldu. Bu gelişmelerin ardından İran Devlet Televizyonu ülke genelinde tüm uçuşların askıya alındığını duyurdu.

İRAN MEDYASI: BÜYÜK BİR HASAR MEYDANA GELMEDİ

İran medyası IRNA, İsfahan kenti yakınlarında duyulan patlamaların ardından "büyük bir hasar meydana gelmediğini" bildirdi.

Ajans, "Raporlar, herhangi bir hava tehdidinin etkisiyle büyük bir hasar veya büyük patlamalar olmadığını gösteriyor" diye yazdı.

REİSİ KONUŞTU AMA...

Al Mayadeen'in haberine göre İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi açıklama yaptı ama İsfahan'daki olayla ilgili konuşmak yerine 'Gerçek Vaat' operasyonunu değerlendirdi. Reisi, "Biz Allah'ın buyruşuna göre savaş veriyoruz, İran kazandı ve zaferler kazanmaya devam edecek" dedi. Reisi, "Gerçek Vaat Operasyonu gücümüzü, halkımızın sağlam iradesini ve birliğimizi yansıtıyordu" diye konuştu. 

TASNİM NEWS: TEBRİZ'DE HİÇBİR PATLAMA GERÇEKLEŞMEDİ

Tasnim News, İran'ın kuzeybatısındaki Tebriz'de iddia edilenin aksine hiçbir patlama gerçekleşmediğini yazdı.

"FÜZE SALDIRISI OLMADI"

İranlı yetkililere dayandırılan haberlerde ise İran'a füze bir saldırısı olmadığı belirtildi. İranlı yetkililer, "İsfahan'da duyulan patlama İran'ın hava savunma sisteminin aktivasyonu sonucu gerçekleşti." ifadelerini kullandı.

İSRAİL ÇEKİMSER

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir,ülkesinin İran'a düzenlediği iddia edilen saldırıyı "yetersiz bulduğu" için rahatsızlığını ifade ederken, iktidar partisi Likud milletvekili Tally Gotliv, saldırıyı ima ederek, bundan memnuniyetini dile getirdi.

Aşırı sağcı Bakan Ben-Gvir, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İsrail'in düzenlediği öne sürülen saldırının yetersizliğine işaret ederek, bunu "zayıf" şeklinde nitelendirdi. Başbakan Binyamin Netanyahu'nun partisi Likud'dan milletvekili Tally Gotliv de söz saldırıyı ima ederek sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

İsrail Meclisinde Güvenlik ve Dışişleri Komitesi üyesi olan milletvekili Gotliv, "Günaydın sevgili İsrail halkı, gururla başınızı dik tutacağınız bir sabah. İsrail güçlü bir devlettir, caydırıcılığın yeniden tesis edilmesini umuyorum." ifadesini kullandı.

İsrail'de yayın yapan Kanal 12'nin haberinde, Dışişleri Bakanlığının, büyükelçiliklerden İsrail'in İran'a saldırı düzenlediği yönündeki iddialar hakkında açıklama yapılmamasını talep ettiği belirtildi.

Öte yandan, İsrail makamlarından söz konusu saldırıya ilişkin açıklama yapılmadı.