İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu savaş kabinesini dağıttı

HABER MERKEZİ
Dünya haberleri İsrail Filistin

Son Dakika haberi... İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, 7 Ekim'de Hamas'la çatışmaların başlamasının ardından kurulan savaş kabinesini feshettiği açıklandı.

Reuters haber ajansının İsrailli bir yetkiliye dayandırarak verdiği habere göre Benyamin Netanyahu, 7 Ekim saldırılarının başlamasıyla kurulan altı üyeli savaş kabinesini feshetti. 

Netanyahu'nun "Yeni bir savaş kabinesi kurulmayacak" ifadesini kullandığı belirtildi. 

Kararın, Gantz ve Eisenkot'un 9 Haziran'da kabineden ayrıldıklarını açıklamasının ardından gelmesine dikkat çekiliyor.

Netanyahu, bu gelişmelerin ardından koalisyonunun aşırı sağcı ortakları Maliye Bakanı Bezalel Smotrich ve Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in savaş kabinesine dahil olma talepleriyle karşı karşıya kalmıştı.

Bu hamlenin ABD de dahil olmak üzere İsrail'in uluslararası ortaklarıyla arasındaki gerginliği artırması bekleniyordu.

Şimdi Netanyahu'nun, Savunma Bakanı Yoav Gallant ile Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer'in de aralarında bulunduğu bir grup siyasetçi ile görüşmelere başlayacağı tahmin ediliyor.

İSRAİL SAVAŞ KABİNESİ ÜYESİ GANTZ, KABİNEDEN İSTİFA ETMİŞTİ

İsrail Savaş Kabinesi üyesi Benny Gantz, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik yürüttüğü soykırım savaşının 8’inci ayında, Binyamin Netanyahu başbakanlığındaki olağanüstü hâl hükümetinden istifa ettiğini duyurmuştu. Netanyahu’nun, İsrail’in "gerçek zafere doğru ilerlemesini" engellediğini savunan Gantz, Netanyahu’nun siyasi mülahazalara dayalı kararlar aldığını belirtmişti.

İsrail Savaş Kabinesi üyesi Benny Gantz
İsrail Savaş Kabinesi üyesi Benny Gantz