İspanya'da bakan koronavirüse yakalandı!

İspanya'da bakan koronavirüse yakalandı!

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Eşitlik Bakanı Irene Montero'nun koronavirüsüne yakalandığını duyurdu.

İspanya Eşitlik Bakanı'nda koronavirüs tespit edildiği açıklandı. Yetkililer, tüm bakanların koronavirüs testinden geçeceğini duyurdu. Montero'nun birlikte yaşadığı Sol Parti Podemos'un lideri Pablo Iglesias da tecbir amaçlı karantina altına alarak, bütün bakanlarla birlikte testten geçirilecek. 

Başbakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Eşitlik Bakanı İrene Montero'ya yapılan Kovid-19 testinin pozitif çıktığı ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

İspanya'da koalisyon ortağı aşırı sol Podemos Partisinin lideri İglesias ile birlikte olduğu Bakan İrene Montero'un üç çocuğu bulunuyor. 

İspanya Başbakanı'nın toplantılara video konferans yoluyla katılacağı, gazetecilerin sorularını dijital ortamda yanıtlayacağı duyuruldu. 

Öte yandan eski İspanya Meclis Başkanı ve bir dönem Sağlık ve Bayındırlık Bakanlığı yapan Ana Pastor'da da koronavirüs tespit edildiği açıklandı. Pastor'un evinde karantinada bulunduğu ve sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi. 

İspanya'da aşırı sağ görüşlü Vox Partisinin Genel Sekreteri Javier Ortega Smith'de de koronavirüs çıkmıştı. İspanyol Meclisi, koronavirüs vakalarından dolayı bir hafta süreyle çalışmalarına ara verme kararı almıştı. 

İspanya'da koronavirüs kaynaklı ölü sayısı 56'ya çıkarken yarısı başkent Madrid'de olmak üzere 2 bin 200'den fazla vaka bulunuyor.

İspanya'da başta Madrid, Rioja, Bask, Katalonya ve Valensiya özerk yönetimlerinde yaygın olan Kovid-19 halkın gündelik yaşamını da etkilerken, tüm okulların ve üniversitelerin iki hafta süreyle kapatılması uygulamasının başladığı ve binden fazla kalabalığın olduğu etkinliklerin yasaklandığı Madrid ve Rioja bölgeleri ile Bask bölgesindeki iki kentte ayrıca kütüphane, müze, tiyatro, sinema gibi kalabalık yerler de kapalı tutuluyor. 

Benzer kararlar Katalonya gibi İspanya'nın diğer özerk bölgelerinde de alınmaya başlandı. 

Diğer yandan Madrid'de hastanelerde önceden tarihi belirlenmeyen ve aciliyeti olmayan ameliyatların ertelendiği açıklandı.

son dakika son dakika haber