Hamas lideri Heniyye: Direniş geri çekilmeyecek, Kudüs'e doğru yoluna devam edecek

İsrail Filistin
Hamas lideri Heniyye: Direniş geri çekilmeyecek, Kudüs'e doğru yoluna devam edecek

Gazze'de ateşkes kararının ardından bugün İsrail polisi, Mescid-i Aksa'da Filistinlilere ses bombalarıyla saldırdı. Dışişleri, "Gazze'de ateşkes, Kudüs'te saldırı! İsrail'in samimiyetsiz, iki yüzlü tutumu devam ediyor" açıklaması yaptı. Hamas lideri de, "Direniş geri çekilmeyecek" dedi.

İsrail polisi Mescid-i Aksa’da cuma namazı sonrası cemaate müdahale etti. Müdahalede 20 kişi yaralandı. Bu gelişmenin ardından Hamas lideri Haniye bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Direniş geri çekilmeyecek, bir an bile durmayacak ve Kudüs'e doğru yoluna devam edecek" denildi.

DIŞİŞLERİ'NDEN TEPKİ

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Cuma namazı sonrasında Filistinlilere ses bombalarıyla saldırmalarına tepki gösterdi.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Gazze’de ateşkes, Kudüs’te saldırı! İsrail’in samimiyetsiz, iki yüzlü tutumu devam ediyor. İnanç ve ibadet özgürlüğünü kısıtlayan bu mezalimin artık son bulması şart" ifadeleri yer aldı. 

EL HALİL'DE GÖSTERİLERE MÜDAHALE

Filistinliler, işgal altındaki Batı Şeria'nın El Halil kentinde Haras Camisi’nde kılınan cuma namazı sonrası Kudüs için dayanışma gösterisi düzenledi. Gösteriye yüzlerce Filistinli katıldı. Filistin bayrakları taşıyan göstericiler ile bölgede önlem alan İsrail güçleri arasında gerginlik yaşandı. Bazı göstericiler, taş atarak karşılık verdi. İsrail güçleri, Filistinlilere gaz bombası ve ses kapsülleri attı. Gösterilerde bir Filistinli gencin kurşunla ayağından yaralandığı, tedavi için hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Hamas lideri Heniyye: Direniş geri çekilmeyecek, Kudüs'e doğru yoluna devam edecek - Resim : 1

Hamas lideri Heniyye: Direniş geri çekilmeyecek, Kudüs'e doğru yoluna devam edecek - Resim : 2

Kaynak: AA

son dakika son dakika haber