Haber Global ekibinin yakınına roket düştü

Gazze İsrail Haber Global Filistin Hamas son dakika haber son dakika

Gazze sınırında görev yapan Haber Global ekibinin çok yakınına bir roket düştü. O anlara kameralara yansıdı.

Son dakika haberine göre Gazze sınırında görev yapan Haber Global ekibinin de aralarında bulunduğu gazetecilerin çok yakınına bir roket düştü. O anlara kameralara yansıdı.

Demir Kubbe tarafından etkisiz hale getirilip düşen roketin etkisiyle çevredeki araçların camları patladı.

Haber Global ekibinin yakınına roket düştü - Resim : 1

Haber Global ekibinin yakınına roket düştü - Resim : 2

İSRAİL HASTANENİN GİRİŞİNİ VURDU, ÇOK SAYIDA SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

İsrail ordusu, Gazze'de binlerce hasta ve sivilin bulunduğu Şifa Hastanesi yerleşkesinin giriş kısmını vurdu. Gazze Sağlık Sözcüsü, "İsrail'in Refah kara geçişine ulaşmak için güneye gitmeye hazırlanan ambulansları hedef alması sonucu hayatını kaybedenler ve yaralılar var." açıklamasında bulundu. 

Edinilen bilgiye göre, vurulan ambulans konvoyundaki ağır yaralılar tedavi edilmek üzere Mısır'a götürülmek için Şifa Hastanesi'nden yeni ayrılmıştı. Konvoy Refah Sınır Kapısı'na doğru gidecekti.

İsrail, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 7 Ekim sabahından bu yana aralıksız olarak devam ediyor. İsrail güçlerinin Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarında binlerce sivil yaşamını yitirdi. On binlerce sivil yaralandı. Son açıklanan verilere göre 3 binden fazla çocuk ve bebek kanlı saldırılarda can verdi.

Hastane, kilise, cami, pazar yeri demeksizin hava saldırısı düzenlemeye ve sivilleri hedef almaya devam eden İsrail güçlerinin son olarak yaralıları taşıyan ambulansları hedef aldığı bildirildi. Gazze'den Refah Sınır Kapısı'na giderek tedavi için Mısır'a geçecek olan ambulans İsrail güçlerince bombalandı. Saldırı sonrasında açıklama yapan Gazze'deki Sağlık Bakanlığı çok sayıda sivilin öldüğünü ve yaralandığını açıkladı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, Şifa Hastanesi'ndeki yaralıların Mısır'a tahliyesi için Uluslararası Kızılhaç'ın da İsrail'den güvence alamadığı şeklinde açıklama yapmıştı. 

BAKANLIK, ŞİFA HASTANESİ'NDEN BİR KONVOYUN HAREKET EDECEĞİNİ DUYURMUŞTU

Bakanlık, Gazze merkezindeki Şifa Hastanesi'nden bir konvoyun yaralıları taşımak için yerel saatle 16.00'da hareket edeceğini duyurmuştu.

 

Kaynak: Haber Global TV