Son dakika: Filipinler'de korkutan deprem!

Deprem Son depremler Filipinler
Son dakika: Filipinler'de korkutan deprem!

Filipinler'in Mindoro adasında 5.7 büyüklüğünde deprem gerçekleşmesinin ardından yine Filipinler'in Mindanao adasında 5.6 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı.

EMSC (Euro-Mediterranean Seismological Centre) verilerine göre Filipinler'in Mindoro adasınd 5.7 büyüklüğünde bir deprem gerçekleşti.

5.7 büyüklüğünde olan söz konusu deprem 11:23'de yerin 78 km derinliğinde meydana geldi. Söz konusu deprem Filipinler'in Silang şehrine 63 km, Nasugbu şehrineyse 24 km uzaklıkta gerçekleşti.

Söz konusu depremin ardından EMSC sistemi üzerinden tsunami uyarısı yapıldı.

FİLİPİNLER'DE BİR DEPREM DAHA!

EMSC (Euro-Mediterranean Seismological Centre) verilerine göre Filipinler'in Mindoro adasınd 5.6 büyüklüğünde bir deprem gerçekleşti.

5.6 büyüklüğünde olan söz konusu deprem 12:10'de yerin 55 km derinliğinde meydana geldi. Söz konusu deprem Filipinler'in Butuan şehrine131 km, Tandag şehrineyse 59 km uzaklıkta gerçekleşti.

FİLİPİNLER NEREDE?

Filipinler, resmî adıyla Filipinler Cumhuriyeti, Pasifik Okyanusu'nun batısındaki coğrafyada konumlanan bir Güneydoğu Asya devletidir. Ülke irili ufaklı 7.641 adet ada ve adacıktan oluşur. Ancak ülkeyi oluşturan üç ana coğrafi kara parçası vardır. Bunlar Luzon, Visayas ve Mindanao'dur. Ülkenin başkenti Manila iken, en kalabalık şehri Quezon City'tir. Bu iki kent de Büyükşehir Manila yönetimsel birimine bağlıdır.

Filipinler'in deniz aşırı komşuları kuzeyde Tayvan ve Çin, batıda ise Vietnam'dır. Filipinler'i kuzeyde Luzon Boğazı, batıda ise Güney Çin Denizi çevrelemektedir. Ülkenin güneydoğusunda bulunan Sulu Denizi'nin karşı kıyılarında Borneo adası uzanır. Güneyde ise, Celebes Denizi ülkenin diğer adaları ile Endonezya'yı birbirinden ayırır. Filipinler'in batısında Filipin Denizi ve Palau ada ülkesi bulunur.

FİLİPİNLER DEPREM

Filipinler Pasifik Deprem Kuşağı'nda yer alır. Bunun için ülkede deprem sıklığı ve yıkıcılığı fazladır. Ayrıca ekvatora yakın yerleşim konumu, Filipinler'i tayfun felaketine eğilimli hâle getirmektedir. Bununla birlikte, ülke doğal kaynaklar açısından zengindir. Filipinler, dünyadaki biyolojik çeşitliliğin en fazla olduğu ülkelerden biri olup devlet sınırları dünya yüzeyindeki 342.353 km2'lik alanı kaplar, Filipinler dünyanın en büyük yüzölçümüne sahip 64. ülkesidir.

Kaynak: Haber Global TV