Erdoğan, Aliyev ve Paşinyan bir araya geldi

Dünya haberleri Recep Tayyip Erdoğan İlham Aliyev

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Prag'da gayri resmi formatta görüştü. Görüşmenin bir kısmında Macron da yer aldı.

Avrupa Siyasi Topluluğu Toplantısı'na ev sahipliği yapan Prag'da tarihi bir buluşma gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Paşinyan'la bir araya geldi.

Üç lider ilk kez yan yana görüntülendi. Avrupa Siyasi Topluluğu oturumunun yapılacağı salonda önce ayaküstü konuştular. Daha sonra aralarına Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Macaristan Başbakanı Victor Orban da katıldı.

Erdoğan, Aliyev ve Paşinyan bir araya geldi - Resim : 1

Erdoğan, Aliyev ve Paşinyan bir araya geldi - Resim : 2

Görüşmeyi izleyen kaynaklar, Erdoğan'ın Macron'a 'İsterseniz sizi de Türk Birliği'ne alalım' diyerek espri yaptığını aktardı.

Erdoğan, Aliyev ve Paşinyan daha sonra masaya oturdu ve ilk kez gayri resmi formatta görüşme yaptılar. Burada neler konuşulduğuna dair henüz açıklama yapılmadı. Erdoğan ve Paşinyan, bugün baş başa görüşme de gerçekleştirecek.

Türkiye saatiyle 19:00'da başlayacak kritik temas, iki ülke arasında 13 yıl sonra liderler düzeyinde yapılan ilk görüşme olacak.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in de Nikol Paşinyan, Emmanuel Macron ve Charles Michel'in yer alacağı dörtlü zirveye katılabileceği belirtiliyor.

Aliyev ilk görüşmeyi AB Konseyi Başkanı Charles Michel'le yaptı.

Liderler daha sonra zirvenin aile fotoğrafı çekimine katıldı. 

Erdoğan, Aliyev ve Paşinyan bir araya geldi - Resim : 3

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan İlham Aliyev Nikol Paşinyan KKTC Prag