BMGK, Gazze gündemiyle toplanıyor

haberglobal.com.tr
Gazze Filistin Birleşmiş Milletler BM
BMGK, Gazze gündemiyle toplanıyor

Son dakika haberine göre, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) bugün Gazze gündemiyle toplanacak.

Son dakika haberi... 

İsrail’in yardım bekleyen Filistinlilerin üzerine ateş açtığı saldırıda can kaybı 112’ye yükseldi. Beyaz Saray, saldırıyla ilgili detayların inceleneceğini bildirdi. ABD Başkanı Joe Biden ise yaptığı açıklamada kısa süre içinde bölgede bir ateşkes beklemediğini bildirdi. 

Gazze'deki korkunç saldırı sonrasında, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) bugün Gazze gündemiyle toplanacağı bildirildi. 

BMGK'nin, İsrail’in Gazze Şeridi’nde yardım bekleyen Filistinlilerin üzerine ateş açtığı saldırının ardından TSİ 00.15’te toplanması bekleniyor.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde yardım bekleyen Filistinlilerin üzerine ateş açarak 100’den fazla kişiyi öldürmesinin ardından Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, Cezayir’in talebi üzerine toplanma kararı aldı.

GUTERRES'TEN 'ACİL İNSANİ ATEŞKES' ÇAĞRISI

Öte yandan, BM Genel Sekreteri Guterres de, Gazze'de 100'den fazla sivilin yardım beklerken (İsrail tarafından) öldürüldüğü saldırıyı kınadı ve acil insani ateşkes çağrısı yaptı.

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, BM Genel Sekreteri Guterres adına, söz konusu saldırıya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Guterres'in Gazze'de sayısı 30 bini geçen ölü ve 70 bini geçen yaralı sayısı karşısında "dehşet içinde" olduğu kaydedilen açıklamada, halen sayısı bilinmeyen çok sayıda kişinin de enkaz altında olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Genel Sekreter, Gazze'nin kuzeyinde hayat kurtarıcı yardım arayışındayken 100'den fazla kişinin (İsrail saldırısında) öldürüldüğü veya yaralandığı bildirilen olayı kınıyor. Gazze'deki çaresiz sivillerin acil yardıma ihtiyacı var ve buna BM'nin son bir haftadır yardım dağıtamadığı kuşatma altındaki Gazze'nin kuzeyi dahil." ifadeleri yer aldı.

Ayrıca açıklamada Gazze'nin tamamına acil insani yardım dağıtım kanallarının açılması gerektiğini vurgulayan Guterres'in, Gazze'de acil insani ateşkes ve tüm esirlerin koşulsuz olarak serbest bırakılması çağrısında da bulunduğu kaydedildi.