BM açıkladı: Gazze'de açlık 12 kat arttı

NEW YORK (AA)
Birleşmiş Milletler BM Gazze Filistin Dünya haberleri
BM açıkladı: Gazze'de açlık 12 kat arttı

Son dakika haberine göre, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından yapılan açıklamayla İsrail'in yoğun bombardımanı altında olan Gazze Şeridi'nde açlığın 12 kat artış gösterdiğini bildirdi.

Son dakika haberi...

7 Ekim 2023 tarihinden bu yana İsrail güçlerinin saldırısı altında olan abluka altındaki Gazze Şeridi'nde insani durum her geçen gün kötüleşiyor. Açlık, susuzluk, ilaç yetersizliği ve sağlık imkanlarına ulaşım kısıtlılığı başta olmak üzere Gazzeliler, birçok sorunla baş etmek zorunda. 

İnsani şartların gitgide kötüleştiği Gazze'deki son duruma ilişkin açıklama yapan BM, bölgede açlığın 12 kat arttığını belirtti. 

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından yapılan açıklamayla İsrail'in yoğun bombardımanı altında olan Gazze Şeridi'nde açlığın 12 kat artış gösterdiğini bildirdi.

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

7 Ekim'in ardından Gazze'deki gıda kıtlığı, sağlık hizmetlerindeki yıkım, yetersiz temiz su tesisleri ve hijyen koşulları nedeniyle 5 yaş altı çocuklar, hamile ve emziren kadınları ciddi risk altına soktuğunu belirten Dujarric, "Bölgedeki insani yardım ortaklarımızın araştırmasına göre, Gazze'de açlık (7 Ekim öncesine göre) 12 kat arttı." diye konuştu.

Dujarric, gerekli tedavi ve önleyici hizmet sağlanmazsa durumun çok daha kötü olacağına işaret ederek, insani yardım çalışanlarının 5 yaş altı çocuklar ile hamile ve emziren kadınlara yardım sağladığını bildirdi.