Beyaz Saray, Başkan Biden'ı yalanladı: Kafası kesilmiş çocukların fotoğraflarını görmedi

Hamas Dünya haberleri İsrail Filistin Joe Biden
Beyaz Saray, Başkan Biden'ı yalanladı: Kafası kesilmiş çocukların fotoğraflarını görmedi

ABD Başkanı Joe Biden’ın dün yaptığı açıklamaların ardından, bir Beyaz Saray yetkisi CNN'e yaptığı açıklamada, ne Biden'ın ne de yönetimini Hamas tarafından başları kesilen çocuk ya da bebeklerin fotoğraflarını görmediğini açıkladı.

CNN'e açıklama yapan bir Beyaz Saray yetkilisi, Biden'ın Hamas militanlarının çocukların kafasını kestiğine dair resimler ve doğrulanmış haberler görmediğini söyledi.

Yetkili, Biden’ın sözlerinin medya kuruluşları ve İsrailli yetkililer tarafından kamuoyuna açıklanan yorumlara atıfta bulunduğunu belirtti. 

Biden dün Yahudi liderlere hitaben yaptığı konuşmada, "Amerikalıların neler olduğunu görmesi önemli. İsrail’deki teröristlerin çocukların kafasını kestiği resimleri göreceğimi ve bunları doğrulayacağımı hiç düşünmemiştim." dedi. 

Diğer taraftan, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun sözcüsü Tal Heinrich iseHamas'ın hafta sonu İsrail'in güneyindeki Kfar Aza kibbutzuna düzenlediği saldırıların ardından, bebeklerin ve küçük çocukların" kafaları kesilmiş" halde bulunduğunu öne sürdü. 

Heinrich'in yorumları, İsrail Savunma Kuvvetleri'nin önceki gün CNN'e Hamas militanlarının Kfar Aza'da kadın, çocuk, bebek ve yaşlıların "DAEŞ tarzı bir eylemle vahşice katledildiği" bir "katliam" gerçekleştirdiğini söylemesinin ardından geldi.

HAMAS İDDİALARI YALANLADI

Hamas ise konu ile ilgili dün bir açıklama yayınlayarak, İsrail'e yönelik saldırıları sırasında çocuklara saldırdığına dair medyada çıkan haberleri “yanlış” olarak niteleyerek yalanladı.

Hamas Telegram kanalından yaptığı açıklamada, "Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas, bazı Batılı medya kuruluşları tarafından ortaya atılan, Filistinli özgürlük savaşçılarının çocukları öldürdüğü ve sivilleri hedef aldığı gibi yanlış iddiaları şiddetle reddetmektedir." ifadelerini kullandı. 

Öte yandan CNN, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun söcüsünün iddialarını doğrulayamadığını belirtti. 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

ABD Başkanı Joe Biden Dünya haberleri son dakika Beyaz Saray Hamas