Atina'da Erdoğan-Sakelaropulu görüşmesinden mesajlar: Bardağın dolu tarafıyla konuşmak hayırlı olacak

Recep Tayyip Erdoğan yunanistan Dünya haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Cumhurbaşkanı Sakelaropulu ile bir araya geldi. İki lider, basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Bardağın dolu tarafıyla konuşmak öyle zannediyorum ki gelecek için çok daha hayırlı olacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Cumhurbaşkanı Sakelaropulu ile Atina'da bir araya geldi. İki lider, basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları:

"6 yıl aradan sonra tekrar Atina'da olmaktan mutluluk duyuyorum. Toplantımızın, Türkiye ve Yunanistan arasında yeni bir dönemin güçlenerek devamına vesile olacağına inanıyorum. Bugün geniş bir bakanlar heyeti ile buradayız. Bakanlarımız birbirleriyle gayet anlamlı görüşmeler yapacaklar. Hedef aramızdaki 5.5 milyar dolarlık ticaret hacmini 10 milyar dolara çıkarmak. Bu konuda hangi alanlarda ne gibi adımlar atabiliriz, bunları görüşeceğiz. Aramızdaki ön hazırlıkları tüm bakan arkadaşlarımız yapmış vaziyetteler. Bunlarla birlikte imzaları atıp yola çok daha anlamlı, güvenli şekilde devam edeceğiz.

Bardağın dolu tarafıyla konuşmak öyle zannediyorum ki gelecek için çok daha hayırlı olacaktır."

Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu'nun açıklamaları: 

İki halkta da ortak olan bir niteliği gösterebildi bize deprem. İki halkın da özelliği dayanışma ve insaniyet duygusudur. Trajik olaylar bunu açık olarak gösterdi. Aramızdaki gergin havanın en yakın zamanda olumlu şekilde gelişmesi, bu destek ışığında bize yardımcı olup çok sağlam bir zemin sağlamaktadır.

Etrafımızda cereyan eden olaylara göz atacak olursak, biz iki ülkenin işbirliği içinde beraber çalışmamız ve olumlu bir hava içerisinde barışa, refaha, uluslararası hukuka saygı bazında tüm bu değerleri daha ileriye götürmemiz açık bir şekilde karşımıza çıkmaktadır. Yunanistan'la Türkiye'nin her zamankinden fazla ortak siyasi irade geliştirmesi elzemdir.

Çeşitli hususlarda farklı yaklaşımların olduğunun bilincindeyiz fakat bununla, ortak çalışmak, işbirliği yürütmek bölgedeki barışı koruyup daha ileri düzeylere götürebilecektir.

Dünya haberleri...

Kaynak: Haber Global TV