ABD'den Gazze'de acilen insani ateşkes istenen karar tasarısına veto

Gazze ABD BM İsrail
ABD'den Gazze'de acilen insani ateşkes istenen karar tasarısına veto

Son dakika haberine göre, ABD, BMGK'de Gazze'de acilen insani ateşkes talep edilen karar tasarısını veto etti.

Son dakika haberi... 

ABD, BMGK'de Gazze'de acilen insani ateşkes talep edilen karar tasarısını veto etti.

ABD'nin BM Daimi Temsilci Yardımcısı Robert Wood, Gazze'de ateşkes çağrısı yapan taslağı BM Güvenlik Konseyi'nde veto etti.

OYLAMA ÖNCESİNDE TASARIYI VETO EDECEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

ABD'nin BM Daimi Temsilci Yardımcısı Robert Wood, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nde yapılması beklenen “Gazze Şeridi’nde acil ateşkes” oylaması öncesinde, ABD’nin böyle bir adım atılması yönündeki çağrıları desteklemediğini açıklamıştı.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Çarşamba günü Gazze Şeridi için BM Şartı’nın 99. maddesini devreye sokmasının ardından bugün BM Güvenlik Konseyi acil olarak toplandı. Konseyde oylanması beklenen “Gazze Şeridi’nde acil ateşkes” talebi öncesinde ABD’den açıklama geldi.

ABD'nin BM Daimi Temsilci Yardımcısı Robert Wood, konseyde yaptığı açıklamada, ABD’nin böyle bir adım atılması yönündeki çağrıları desteklemediğini belirterek, "Bu sadece bir sonraki savaşın tohumlarını ekecektir. Çünkü Hamas’ın kalıcı barış görmek gibi bir arzusu yoktur” demişti.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) BM Daimi Temsilci Yardımcısı Muhammed Abushahab ise konseyde, “Bugün bu konsey oylama yapacak ve bu şiddetin sona erdirilmesi için dünya genelinde kulakları sağır eden çağrılara yanıt verme fırsatına sahip olacak” ifadelerini kullandı.
Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi ise ABD’nin başkenti Washington DC'de gazetecilere yaptığı açıklamada, güvenlik konseyinin kararı kabul etmemesi halinde “İsrail'e Gazze'deki Filistinlilere yönelik katliamını sürdürmesi için ruhsat verilmiş olacağını” ifade etmişti. 

 

Kaynak: AA