ABD'de 8.2 büyüklüğünde deprem!

ABD Deprem son dakika son dakika haber Son depremler

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) tarafından yapılan açıklamaya göre, ABD'nin kuzey eyaleti Alaska açıklarında 8.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği duyurulurken, tsunami uyarısı verildi. Gelen son dakika bilgisine göre ise tsunami alarmı kaldırıldı

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) tarafından yapılan açıklamaya göre, yerin 10 kilometre altında gerçekleşen sarsıntının merkez üssü, en yakın yerleşim birimine 168 kilometre mesafede meydana gelirken, tüm Alaska Körfezi'nde hissedilen depremin ardından tsunami uyarısı verildi. Gelen görüntüntülerde vatandaşların araçlarıyla kaçtığı görülürken, gelen son dakika bilgisine göre ise tsunami alarmı kaldırıldı. 

ABD Tsunami Uyarı Sistemi, depremin büyüklüğünü 8.2 olarak verdi ve tsunami uyarısı yayınladı. 

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi depremin büyüklüğünün en az 7.2 olduğunu doğruladı, ancak daha sonra çok daha güçlü olabileceğini ve Richter ölçeğinde 8.2'ye ulaşabileceğini kaydetti.

ABD'nin kuzeybatı eyaletinin bu yılki en şiddetli sarsıntıyı yaşamasının ardından Alaska'nın Kodiak kentinde de tsunami sirenleri çalmaya başladı.

Hawaii için tsunami saati verilirken, Yeni Zelanda gibi oldukça uzaktaki ülke tarafından da yetkililer potansiyel tehdidi değerlendirmeye başladı.

Başlangıçta 8.1 olarak tahmin edilen, ancak daha sonra 8.2 olarak revize edilen denizin altında gerçekleşen deprem, Alaska'nın Perryville kentinin yaklaşık 55 mil güneydoğusunda, yaklaşık 30 mil derinlikte yaşandı. 

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber