Rusya Ukrayna savaşının 15. günü! Rus birlikleri sivilleri hedef almaya devam ediyor!

Dünya haberleri Rusya Ukrayna Rusya Ukrayna Savaşı
Rusya Ukrayna savaşının 15. günü! Rus birlikleri sivilleri hedef almaya devam ediyor!

Dünya, Avrupa'nın göbeğinde gerçekleşen işgali dakika dakika takip ediyor. Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları 15. gününde. Bugün taraflar Antalya'daki zirvede bir araya gelirken çok önemli açıklamalar yapıldı. Ukrayna'dan da sıcak görüntüler geldi. İşte dakika dakika yeni gelişmeler

Rusya'nın Ukrayna işgalinde bugün iki hafta geride kalacak. Türkiye'nin arabuluculuğu ile Antalya'da düzenlenen Rusya-Ukrayna-Türkiye üçlü dışişleri bakanları toplantısı sona erdi. Görüşmeden 'ateşkes' çıkmazken taraflar açıklamalarda bulundu. 

*Haberimiz yeni gelişmelerle ilgili anlık güncellenmektedir. Son dakika gelişmelerinden haberdar olmak için lütfen sayfayı yenileyin... 

İŞTE DAKİKA DAKİKA RUSYA UKRAYNA SAVAŞININ 15. GÜNÜ

BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN UKRAYNA'DAKİ TÜRK VATANDAŞLARININ TAHLİYESİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Ukrayna'daki Türk vatandaşlarının tahliyesine ilişkin açıklama yaptı. Çavuşoğlu açıklamasında, "Bugün Lviv, Kiev, Kremençuk ve Dnipro’dan 125 kardeşimiz daha yola çıktı. Tahliye ettiğimiz vatandaşlarımızın sayısı 13 bin 719 oldu.Yolunuz açık olsun!" dedi. 

ABD DIŞİŞLERİNDEN FLAŞ AÇIKLAMA

 ABD Dışişlerinden, "Rus güçleri, altyapılarını büyük ölçüde yok ettiği çok sayıda Ukrayna kentini kuşatmış durumda" açıklaması yapıldı. 

RUSYA: HER GÜN 10:00'DA İNSANİ KORİDOR AÇACAĞIZ

Rusya Savunma Bakanlığı: Ukraynalıların Rusya'ya tahliyesi için her gün Rusya saatiyle sabah 10:00'da insani koridor açacağız

MOSKOVA BORSASI YARIN DA KAPALI KALACAK

Moskova Borsası 11 Mart'ta da işlemlere açılmayacak.

Rusya Merkez Bankasından yapılan yazılı açıklamada; piyasalardaki işlemlere yarın da devam edilmeyeceği belirtildi. Rus rublesinin Batılı ülkelerin yaptırım açıklamalarının ardından dolar karşısında değer kaybı 28 Şubat'ta yüzde 20'yi aşmıştı.

RUSYA SAVUNMA BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'da imha edilen askeri altyapı tesisi sayısının 3 bine yaklaştığını bildirdi.

Rusya Silahlı Kuvvetleri ile Donbas'taki sözde ayrılıkçı yönetimlerin Ukrayna'da ilerlemeye devam ettiğini belirten Konaşenkov, 8 yerleşim biriminin kontrol altına alındığını ifade etti.

Ukrayna ordusuna ait 98 uçak ve 110 insansız hava aracının (İHA) yanı sıra 144 hava savunma füze sistemi, 88 radar istasyonu, 1007 tank ve çeşitli zırhlı araç, 109 çok namlulu roketatar, 374 obüs ve havan topu ve 793 özel askeri aracın yok edildiğini söyleyen Konaşenkov, "Ukrayna'da saldırılar sonucunda 2 bin 998 askeri altyapı tesisi imha edildi." dedi.

 

Öte yandan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya'nın Mariupol'deki hastaneye yönelik hava saldırısında 1'i çocuk 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 17 kişinin yaralandığını bildirdi. Zelenski, Rusya'da olayla ilgili "yalan propaganda" yapıldığını belirtti.

İSRAİL PARLAMENTOSU'NDA ZELENSKİ'NİN TALEBİNE ONAY

 İsrail Parlamentosunun, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin Genel Kurul'da video konferans yoluyla konuşma yapması talebini kabul ettiği bildirildi.

İsrail'in resmi yayın kuruluşu KAN'da yer alan haberlere göre, Parlamento Başkanı Mickey Levy, Ukrayna'nın Tel Aviv Büyükelçisi Yevgen Korniychuk ile Zelenski'nin Genel Kurul'da video konferans aracılığıyla konuşma yapması konusunda anlaştı.

Haberde, Zelenski'nin konuşmasının gelecek günlerde gerçekleşmesinin beklendiği belirtilirken, tarih konusunda net bir bilgi verilmedi.

Rusya, Ukrayna’da doğalgaz boru hattını vurdu

Rus ordusu, Ukrayna’nın Svitlodarsk’da bulunan doğal gaz boru hattını vurdu. Saldırının ardından yangın çıktı.

RUSYA'DAN 'İHRACATI DURDURMA' KARARI

 Rusya haber ajansı TASS tarafından aktarılan bilgiye göre, Rusya 2022 sonuna kadar yurt dışına otomobil, uçak ve drone ihracatını durdurdu.

SUMI'DEN 12 BİNDEN FAZLA KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

 Ukrayna kaynaklarından edinilen bilgiye göre, perşembe günü (10 Mart) Sumi bölgesinden 12 binden fazla kişi tahliye edildi. 

MACRON'DAN UKRAYNA'NIN TALEBİNE YANIT

Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Rus enerjisine bağlılığımızı azaltacak bir yol bulmalıyız. Savaşta olan bir ülkeyle (Ukrayna) AB üyeliği sürecini başlatabileceğimizi düşünmüyorum. 

ERDOĞAN İLE BIDEN GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile görüştü. İki liderin telefon görüşmesi yaklaşık 45 dakika sürdü.

MARİUPOL'DEN TEK BİR SİVİL BİLE TAHLİYE EDİLEMEDİ

Ukrayna Başbakan Yardımcısı: Perşembe günü Mariupol'den tek bir sivil bile tahliye edilemedi.  

İNSANLARIN "YEMEK İÇİN BİRBİRLERİNE SALDIRMAYA BAŞLADIĞI” İDDİASI

Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nden (ICIRC) bir yetkili, Rus ordusunun kuşatması altındaki liman kenti Mariupol'de insanların "yemek için birbirlerine saldırmaya başladığını” iddia etti.

PUTİN'DEN RUS GAZI MESAJI

 Putin, "Avrupalı ​​yetkililerin vatandaşlarına daha kalın giyinmelerini önermesi çok tuhaf. Tüm yükümlülüklerimizi yerine getiriyoruz. Eksiksiz olarak. Bizi suçlamalarını gerektirecek bir durum yok" dedi. 

RUSYA'DAN YAPTIRIM KARARI

Rusya, Ukrayna'da yaşanan çatışmalar nedeniyle Rusya'ya yaptırım uygulayan ülkelere bazı ormancılık ve ağaç ürünleri ihracatının yasaklandığını açıkladı.

Rusya Ekonomi Bakanlığı'nın açıklamasında yasağın bu yıl sonuna kadar geçerli olacağı belirtildi.

PUTİN'DEN 'ENERJİ' MESAJI

Putin, hükümet üyeleriyle video konferans yoluyla yapılan ve dünyaya servis edilen toplantıda açıklamalarda bulundu. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Rusya'ya düşmanca davranan ülkelere karşı enerji yükümlülüklerimize bağlıyız. Rusya, Avrupa'ya ve dünyanın diğer bölgelerine enerji sağlama konusundaki tüm yükümlülüklerini yerine getiriyor. Rusya'ya uygulanan yaptırımlar meşru değil" dedi.  

RUS KABİNESİ TOPLANDI

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, "Amacımız istihdamda boşluk sağlamamak, çalışmaların sürmesi için koşulları sağlamak. Bunu biz de düzenli olarak izleyeceğiz. Sektörel bazda da biz hazırlık yaptık. İletişim alanında gerekli düzenlemeler sağlanıyor. Buna özel uzmanları da katarak bu programları uygulayacağız. Biz turistik tesislerin ayakta kalabilmesi için 5 yıl boyunca vergi indirimleri sağlayacağız.  Bu muafiyetler ve diğer kolaylıklar bu alanda geniş olarak kullanılacak. 6 ay içinde bizim çiftçilere teşvikli krediler vermemiz söz konusu ve mevcut kredi ödemelerinin de 1 yıllığına uzatılması söz konusu" dedi. 

MÜLTECİ ÇOCUK SAYISI 1 MİLYONU AŞTI

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), "savaşın kasıp kavurmaya devam ettiği" Ukrayna'da çoğunluğu Polonya, Macaristan, Slovakya, Moldova ve Romanya'ya olmak üzere 1 milyondan fazla mülteci çocuğun aileleriyle birlikte evlerini terk etmek zorunda kaldığını bildirdi. 

HARRIS: AKILALMAZ BOYUTLARDA VAHŞET YAŞANIYOR

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Rusya'nın saldırılarının sürdüğü Ukrayna'da "akılalmaz boyutlarda vahşet yaşandığını" söyledi.

Polonya ziyaretinde ülkenin Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile bir araya gelen Harris, ortak basın toplantısında Rusya-Ukrayna savaşını değerlendirdi.

Harris, Polonya'nın Ukraynalı sığınmacılara yönelik misafirperverliğini takdirle karşıladığını belirterek "Tüm dünya Polonya'yı izliyor ve buradaki olağanüstü cömertlikle hoşgörüye tanıklık ediyor" dedi.

İSVEÇ'TEN NATO AÇIKLAMASI

İsveç Savunma Bakanı Peter Hultqvist, savunma bakanı olduğu sürece ülkesinin NATO'ya katılmayacağını söyledi.

RUSYA'DAN YENİ KARAR

Rus hükümeti, yıl sonuna kadar teknoloji, telekomünikasyon, tıp, otomobil, tarım ve elektrik ekipmanlarının ihracatını geçici olarak yasakladı.

"KİEV'DE İKİ KİŞİDEN BİRİ KENTİ TERK ETTİ"

Kiev Belediye Başkanı Kliçko, "Başkentte yaşayan her 2 kişiden biri Kiev'i terk etti. Nüfus 2 milyona indi" dedi. 

Rusya Ukrayna savaşının 15. günü! Rus birlikleri sivilleri hedef almaya devam ediyor! - Resim : 3

ZELENSKİ'DEN AÇIKLAMA

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, "15. gündür devletimizi savunuyoruz. Biz sabrettik. Ukrayna ordusu kilit bölgelerdeki saldırıları püskürtüyor. Ordumuz, Ulusal Muhafızlar, sınır muhafızları, polis ve savunmaya katılan herkes sayesinde köle olmadık. Ve asla olmayacağız. Çünkü bu bizim ruhumuz, bu bizim kaderimiz" dedi. 

Zelenski, Mariupol'deki hastane saldırısında biri çocuk 3 kişinin öldüğünü söyledi. 

RUSYA: YENİ GÖRÜŞMENİN BU AY YAPILMASINI UMUYORUZ

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksey Rudenko: Ukrayna ile görüşmelerin yeni turunun bu ay yapılmasını umuyoruz

YERLEŞİM YERİNİN VURULMA ANI KAMERADA

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı 15. günde de devam ediyor. Harkov'da sivil yerleşim yerinin vurulma anı kamerada saniye saniye yansıdı.

LAVROV'DAN ZİRVE SONRASI MESAJLAR

Antalya'daki kritik zirvenin ardından konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Biz Zelenski ile buluşulabileceğini söyledik, bunun için ön hazırlık yapılmalı" dedi. Lavrov çözüm için temastan yana olduklarını belirterek, çok kritik soruları yanıtladı.

RUSYA UKRAYNA SAVAŞINDA ATEŞKES SAĞLANAMADI

 Antalya'daki tarihi zirve sonrası iki bakan ayrı ayrı açıklama yaptı. Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba ve Rus Dışişleri Bakanı Lavrov'un yaptığı açıklamadan "Ateşkesin sona ermediği" mesajı verildi.

RUSYA: ELİNDE SİLAH OLANLAR ORDUMUZA SALDIRIRSA HEDEF HALİNE GELİRLER

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’in Ukrayna vatandaşlarının savaş döneminde serbest silah kullanabileceği açıklamasına ilişkin, “Elinde silah olanlar ordumuza saldırırsa hedef haline gelirler” dedi.

KRİTİK ZİRVE SONA ERDİ

 Antalya'daki üçlü Rusya-Ukrayna zirvesi sona erdi. 

UKRAYNA:12 BİNDEN FAZLA RUS ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ"

Rusya, 15 gündür Ukrayna’ya yönelik devam ettirdiği saldırılarda kayıplar vermeye devam ediyor. Ukrayna Savunma Bakanlığının sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik başlattığı saldırılarda Rus ordusunun 12 binden fazla askeri personel, 335 tank, 1105 zırhlı askeri araç, 123 topçu atış sistemi, 29 hava savunma sistemi, 49 uçak, 81 helikopter, 526 otomobil, 3 gemi, 60 yakıt tankeri ve 7 insansız hava aracı kaybettiği belirtildi. Bakanlık açıklamasında ayrıca paylaşılan verilerin güncelleneceğini, paniğe mahal vermeyerek birlik olunması gerektiğini ve sadece resmî kaynakların açıklamalarının dikkate alınması gerektiğini duyurdu.

'AKSİ 3. DÜNYA SAVAŞINA NEDEN OLUR"

AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell: NATO Ukrayna konusundaki ihtilafa taraf olmayacak, aksi takdirde durum 3. Dünya Savaşı'na dönüşebilir. 

STOLTENBERG, ERDOĞAN İLE GÖRÜŞECEK

 NATO Genel Sekreterİ Stoltenberg, yarın Antalya'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile saat 15:45'te görüşecek. 

 

RUSYA'DAN FLAŞ PUTİN-ZELENSKİ GÖRÜŞMESİ AÇIKLAMASI

Kremlin Sözcüsü Peskov, "Ukrayna sürekli olarak Putin ve Zelenski arasında doğrudan müzakere yapılmasını öneriyor. Lavrov ve Kuleba şu anda Putin ve Zelenski arasında olası bir görüşmeyi tartışıyor" dedi.

Peskov, "Rusya'nın Mariupol'de çocuk hastanesini bombaladığı haberi yalan haber. Bu bir bilgi terörizmi. Rusya'ya karşı başlatılan ekonomik savaşın daha önce eşi benzeri görülmedi" diye konuştu. 

UKRAYNA'DAN FLAŞ AÇIKLAMA

 Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Danışmanı, "Kırım ve Donbas'ı geri alacağız" dedi. 

PUTİN- LUKAŞENKO İLE GÖRÜŞTÜ

 Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko ile görüştü. 

DÜNYANIN NEFESİNİ TUTTUĞU ZİRVE ANTALYA'DA BAŞLADI

Türkiye'nin arabuluculuğu ile Antalya'da düzenlenen Rusya-Ukrayna-Türkiye üçlü dışişleri bakanları toplantısı başladı.

"RUSLAR SAVAŞIN 15. GÜNÜNDE BAŞARI ELDE EDEMEDİ"

 Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Podolyak: Avrupa'daki büyük savaşın 15. günü. Ruslar 700 kilometrelik cephe hattının tamamında kayda değer bir başarı elde etmedi. Bunun nedenlerinden biri de "çevrimiçi savaş hakkındaki gerçekler". Her gün yaklaşık 2.000 yabancı gazeteci bu savaşın en sıcak noktalarında bulunuyor. Teşekkürler.

RUS ORDUSUNDAN YAKIT İKMALİ

Rus ordusunun Ukrayna topraklarında ilerleyişi sürüyor. Harkov yakınlarındaki bir bölgede yakıt ikmali yapan Rus yakıt kamyonları böyle görüntülendi.

UKRAYNA'DAN AÇIKLAMA

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Kuleba, Lavrov ile görüşülecek konuları sıralayarak ateşkes, şehirlerdeki insani durumun iyileştirilmesi, Rus birliklerinin geri çekilmesine değinildi.

RUSYA: LAVROV VE KULEBA AYRI AYRI AÇIKLAMA YAPACAK

Rus basınında yer alan haberlere göre Kuleba ve Lavrov görüşmesinin 90 dakika sürmesi bekleniyor. daha sonra iki bakanın ayrı ayrı basın toplantısı yapacağı belirtiliyor

RUSYA SAVUNMA BAKANLIĞI: RUS ORDUSU MARİUPOL'ÜN BAZI BÖLÜMLERİNİ ELE GEÇİRDİ

 Rusya Savunma Bakanlığı, Rus ordusunun Mariupol'de bazı bölümleri ele geçirdiğini açıkladı. 

MARIUPOL DAHİL 7 İNSANİ KORİDOR AÇILIYOR

 Ukrayna Başbakan Yardımcısı Irina Vereşuk: Mariupol dahil 7 insanı koridor açılıyor

UKRAYNA GÖRÜŞMELERDEN UMUTLU

 Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Mihail Podolyak, Rusya ile yaşanan savaşın sonlandırılması için yürütülen müzakerelerden uzlaşı çıkmasını beklediğini ve "yakın gelecekte" ateşkese yaklaşılacağını düşündüğünü söyledi.

ANTALYA'DAKİ TARİHİ ZİRVEDEN İLK GÖRÜNTÜ

 Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ile Türkiye'nin ara buluculuğu ile Antalya'da gerçekleştirilecek Rusya-Türkiye -Ukrayna üçlü dışişleri bakanları toplantısı öncesinde görüştü.

rusya ukrayna savaşı

ÇİN'DEN ABD'YE RUSYA TEPKİSİ

 Çin, ABD'nin, Rusya yaptırımlarına uymaması halinde misilleme adımlar atabileceği uyarısına tepki gösterdi.

POLONYA UKRAYNA SINIRINA PATRIOT YERLEŞTİRİLDİ

 Pentagon, Polonya'nın Ukrayna sınırındaki Rzeszow kentine iki Patriot hava savunma sistemi bataryası yerleştirildiğini duyurdu.

rusya ukrayna savaşı

 

BM HEYETİ MOSKOVA'DA

  Rusya Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler (BM) heyetinin başkent Moskova'da temaslarda bulunduğunu açıkladı.

JAPON FİRMALARDAN RUSYA KARARI

 Japon firmalar, Ukrayna'ya açtığı savaş sonrası Rusya'daki faaliyetlerini durduruyor, personelini geri çekiyor.

VİYANA: RUSYA SAVAŞ SUÇU İŞLİYOR

Viyana'da şansölye Karl Nehammer ile görüştükten sonra açıklamalarda bulunan başbakan Mateusz Morawiecki "Rus ordusu düzenli olarak savaş suçları işlemekte ve bunları belgeleriyle ortaya koyacağız. Finansmanı petrol ve doğalgazdan gelen savaşın oksijenini kesmek ve Putin'in savaş makinesini durdurmak zorundayız." diye konuştu.

ABD, UKRAYNAYA MID-29 SAVAŞ UÇAĞI GÖNDERMEYECEK

 ABD Savunma Bakanlığı basın sözcüsü John Kirby, ABD'nin Ukrayna'ya MİD-29 savaş uçağı transfer etme fikrini desteklemediğini söyledi.

Kaynak: Haber Global TV

Rusya ukrayna Rusya Ukrayna savaşı İngiltere türkiye ABD ukraynada son durum ukraynada neler oluyor