Son Dakika! Tarih 9 Mart 2022! Rusya Ukrayna savaşının 14. günü! Rus bombardımanı devam ediyor! İşte dakika dakika canlı olarak yeni gelişmeler

Rusya Ukrayna Rusya Ukrayna Savaşı Dünya haberleri son dakika

Rusya-Ukrayna savaşının 14. gününde, Kiev dahil 5 şehirden sivillerin tahliyesi için ilan edilen geçici ateşkes başlarken, Rus güçlerin belirli aralıklarla ateşkesi ihlal etmesi ve kar yağışı nedeniyle tahliyeler güçlükle yapılabiliyor. İşte dakika dakika canlı olarak yeni gelişmeler

Ukrayna'da ilan edilen geçici ateşkes kapsamında başkent Kiev dahil 5 şehirden sivillerin tahliyesi sürüyor.

Moskova saati ile 10.00 itibarıyla yürürlüğe giren ateşkes kapsamında sivillerin Kiev, Harkiv, Çernigiv, Sumi ve Mariupol şehirlerinden daha güvenli bölgelere tahliyesi, Rus güçlerin belirli aralıklarla ateşkesi ihlal etmesine ve kar yağışının neden olduğu zorluklara rağmen devam ediyor.

*Haberimiz yeni gelişmelerle ilgili anlık güncellenmektedir. Son dakika gelişmelerinden haberdar olmak için lütfen sayfayı yenileyin... 

İŞTE DAKİKA DAKİKA RUSYA UKRAYNA SAVAŞININ 14. GÜNÜ

PENTAGON'DAN AÇIKLAMA

Pentagon: Mig-29 savaş uçaklarının Ukrayna'ya gönderilmesi "yüksek riskli" olarak değerlendiriliyor. ABD şu anda Ukrayna'ya savaş uçağı takviyesi yapılmasını desteklemiyor. Ukrayna ordusunun göreve hazır savaş uçağı filoları bulunuyor, bu hamlenin getirisi az olur ve Rusya'yla tansiyonu yükseltebilir.

UKRAYNA DIŞİŞLERİ BAKANI KULEBA ANTALYA'YA GELDİ

 Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Türkiye'nin ara buluculuğu ile yarın Antalya'da gerçekleştirilecek Rusya-Ukrayna-Türkiye üçlü dışişleri bakanları toplantısı için Antalya'ya geldi.

Kuleba ve Ukrayna heyetini taşıyan özel uçak, Antalya Havalimanı'na indi. Heyet, konaklayacakları Serik ilçesi Belek Turizm Merkezi'ndeki 5 yıldızlı otele hareket etti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Kuleba, yarın görüşme için Belek Turizm Merkezi'ndeki 5 yıldızlı Regnum Carya Otel'de bir araya gelecek.

RUSYA DIŞİŞLERİ BAKANI LAVROV, ANTALYA'YA GELDİ

 Reuters'dan aktarılan habere göre, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Antalya'ya geldi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, BIDEN'LA GÖRÜŞECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın saat 18.30'da ABD Başkanı Joe  Biden ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirecek.

BEYAZ SARAY'DAN POLONYA AÇIKLAMASI

 Beyaz Saray: Polonya'nın Ukrayna'ya savaş uçağı vermesine hiçbir zaman karşı çıkmadık.

ULUSLARARASI ATOM ENERJİ KURUMU BAŞKANI GROSSİ, ANTALYA DİPLOMASİ FORUMU'NA KATILACAK

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Grossi de Çavuşoğlu'nun daveti üzerine yarın Antalya Diplomasi Forumuna gideceğini açıkladı.

UKRAYNA'DAN 'TAHLİYE' AÇIKLAMASI

 Ukrayna'dan yapılan açıklamaya göre, 1 günde 40 bin kişi ülkeden tahliye edildi. En çok sorun yaşanan bölgelerin ise Mariupol, Harkov ve Kiev kentleri olduğu bildirildi.

RUSYA: ATEŞKESE UYUYORUZ

Rusya: Ukrayna'da insani yardım koridorlarının oluşturulduğu bölgelerde ateşkese uyuyoruz.

UKRAYNA: 67 ÇOCUK ÖLDÜ

 Ukrayna'dan yapılan açıklamaya göre, işgalin başından bu yana 67 çocuk öldürüldü.

ERDOĞAN, VON DER LEYEN İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre; görüşmede, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırı ile Türkiye-AB ilişkileri ele alındı.

İNGİLTERE DIŞİLERİ BAKANI TRUSS'TAN FLAŞ AÇIKLAMA

 İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss: Ukrayna'da insani koridorlar üzerinde uçuşa yasak bölge ilanını düşünmüyoruz. Bunun yerine Ukrayna'nın kendini savunmasına yardım etmek istiyoruz. Ukrayna'nın son model tanksavar ve hava savunma sistemlerine sahip olmasını sağlamayı amaçlıyoruz.

MARİUPOL'DEKİ HASTANE ATEŞKES SIRASINDA VURULDU

Donetsk'in Ukrayna kontrolündeki Bölge Valisi: Mariupol'deki hastane ateşkes sırasında vuruldu. Mariupol'deki hastaneye yapılan hava saldırısında 17 kişi yaralandı. Yaralananlar arasında hamile bir kadın var. 

180 BİN UKRAYNALI RUSYA'YA GİTTİ

Rusya Savunma Bakanlığı: Operasyon başladığından beri 180 bin Ukraynalı mülteci Rusya'ya gitti. 

MARİUPOL'DE 1.170 SİVİL ÖLDÜRÜLDÜ

Mariupol Belediye Başkan Yardımcısı:  Mariupol'de işgal başladığından beri 1.170 sivil öldürüldü.  

PUTİN VE SCHOLZ TELEFONDA UKRAYNA'YI GÖRÜŞTÜ

 Rusya Devlet Başkanı Putin ile Almanya Başbakanı Scholz telefonda görüştü. Görüşmede Ukrayna konusu ele alındı. 

ZELENSKİ, RUS GÜÇLERİNİN VURDUĞU DOĞUM HASTANESİNİ PAYLAŞTI

 Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Mariupol kentinde bir doğum hastanesinin vurulduğunu söyledi. Twitter hesabından yıkılan hastaneden görüntüler paylaşan Zelenski, "Gücün ama var ama insanlığını kaybediyor gibisin" dedi. 

ÇİN'DEN UKRAYNA'YA İNSANİ YARDIM

Çin, Rusya'nın savaş açtığı Ukrayna'ya 5 milyon yuan (yaklaşık 790 bin dolar) değerinde insani yardım malzemesi yollayacak.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cao Licien, gıda, ihtiyaç malzemeleri ve diğer yardımlardan oluşan ilk paketin Ukrayna Kızılhaçı'na iletilmek üzere bugün yola çıktığını açıkladı. 

"ÇOCUK HASTANESİ TAMAMEN YIKILDI"

Mariupol Şehir Konseyi, "Rusya bombardımanı şehirdeki çocuk hastanesini tamamen yıktı" açıklaması yaptı. 

AB LİDERLERİ UKRAYNA GÜNDEMİYLE TOPLANIYOR

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin liderleri, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları, mevcut yaptırımların etkileri, yeni yaptırımlar, enerji piyasası, Ukrayna'nın üyelik başvurusu, mülteciler, savunma ve gıda gibi çeşitli konuları görüşecek.

AB üyesi 27 ülke lideri, yarın AB Dönem Başkanı Fransa'nın ev sahipliğinde Paris yakınlarındaki Versay Sarayı'nda buluşacak.

İki gün sürecek AB Liderler Zirvesi'nde Rusya-Ukrayna savaşı, farklı boyutlarıyla tartışılacak ana başlık olacak.

"UKRAYNA'YA KESİNLİKLE SAVAŞ UÇAKLARI GÖNDERMİYORUZ"

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ukrayna'ya kesinlikle savaş uçakları göndermeyeceklerini açıkladı.

SCHOLZ'DAN 'MÜZAKERE İLE ÇÖZÜM' MESAJI

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, "Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelerde çözüm bulunacağını düşünüyoruz" dedi.

"RUSYA 400 BİN İNSANI REHİN TUTUYOR"

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, "Rusya, Mariupol'de 400 bin insanı rehin tutuyor. Rusya, ateşkes ve insani koridor noktası ilan edilen Mariupol'e ateş açmaya devam ediyor" açıklaması yaptı.

Son Dakika! Tarih 9 Mart 2022! Rusya Ukrayna savaşının 14. günü! Rus bombardımanı devam ediyor! İşte dakika dakika canlı olarak yeni gelişmeler - Resim : 2

BAKAN AKAR, UKRAYNALI MEVKİDAŞI İLE GÖRÜŞTÜ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov ile görüştü.

Görüşmede ateşkesin ve istikrarın sağlanması ile insani yardım konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

Türkiye’nin Ukrayna’ya insani yardımın ulaştırılması ve barış ve huzurun tesisi için bundan önce olduğu gibi bundan sonra da üzerine düşeni yapmaya hazır olduğu ifade edildi.

ÇERNOBİL İÇİN ÇAĞRI

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, Çernobil Nükleer Santrali'nin onarımı için ateşkes çağrısı yaptı. Kuleba, santrali besleyen tek elektrik şebekesinin hasar gördüğünü belirterek, güç kaynağının yeniden onarılmasının önemine çekti. Kuleba, tesiste 48 saatlik jeneratör kapasitesi olduğunu söyleyerek soğutma sistemi ve radyasyon sızıntısının aksi durumda tehlikeye gireceğini ve bunun tüm Avrupa'yı da tehlikeye atacağını söyledi. 

PUTİN'DEN TOPLANTI KARARI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yarın yaptırımların etkilerini minimum düzeye indirmek için hükümetle toplantı yapacak.

"KİEV'İ ELE GEÇİRMEYE HAZIRLANIYORLAR"

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Rus ordusunun başkent Kiev'i ele geçirmeye hazırlandığını duyurdu.

Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin basın servisinden yapılan açıklamada, "Eldeki bilgilere göre, düşman Kiev'i almak için yeni bir girişime hazırlanıyor." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada ayrıca Rus birliklerinin, Fastiv kentine başarısız taarruzundan sonra buraya yeniden operasyon başlatmaya çalıştıkları kaydedildi.

Son Dakika! Tarih 9 Mart 2022! Rusya Ukrayna savaşının 14. günü! Rus bombardımanı devam ediyor! İşte dakika dakika canlı olarak yeni gelişmeler - Resim : 5

RUSYA'YA KARŞI SAVAŞANLARA UKRAYNA VATANDAŞLIĞI

 Ukrayna İçişleri Bakan Yardımcısı Yevhen Yenin: Ukrayna'da Rusya'ya karşı savaşacak gönüllüler Ukrayna vatandaşlığı alabilecek

ZELENSKİ 10'DAN FAZLA SUİKAST GİRİŞİMİNDEN KURTULDU

 Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Podolyak: Zelenski 10'dan fazla suikast girişiminden kurtuldu

KİEV SOKAKLARINDA KONSER

 Kiev Bağımsızlık Meydanı’nda Kiev Klasik Orkestrası konser düzenliyor. 

ABD RUSYA'YA EKONOMİK SAVAŞ AÇTI

 ABD'nin Rusya'ya getirdiği enerji ithalatı ambargosuna ilişkin Kremlin Peskov "Biz güvenilir bir enerji tedarikçisi olduğumuzu söyledik. ABD Rusya'ya ekonomik savaş açtı." dedi.

Peskov sözlerine şöyle devam etti:

*Polonya'nın Ukrayna'ya Mig-29 uçaklarını verme planı son derece tehlikeli

*Biz güvenilir bir enerji tedarikçisi olduğumuzu söyledik

*Dünya ABD'nin Ukrayna'daki biyolojik programı hakkındaki gerçeği bilmeli

*Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitry Kuleba'nın Antalya’da yapacağı görüşme, müzakere sürecinin çok önemli bir devamı. Ancak önceden yorum yapmayıp toplantının sonuçlarını beklememiz daha doğru olur

* (ABD'nin Ukrayna'daki biyolojik laboratuvarları) Bu konu elbette çok önemli. Sanırım tüm dünya için önemli. Ukrayna topraklarında bulunan ve fiilen ABD tarafından işletilen bu kurumların faaliyetlerini açıklığa kavuşturacağımızı umuyoruz. Muhtemelen tüm dünya, bu kurumların neyle uğraştığını anlamaya ve öğrenmeye ilgi duyacaktır

ÇERNİGOV'DA ISINMA VEYA ELEKTRİK YOK

 Çernigov Belediye Başkanı: Şehrin üçte ikisinde ısınma veya elektrik yok

RUSYA'DAN NATO AÇIKLAMASI

Rusya Dışişleri Bakanlığı: Rusya NATO'yu hiçbir zaman tehdit etmedi

ZELENSKİ'DEN YENİ AÇIKLAMA

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, "Devletimize yönelik tehdit seviyesi en yüksek noktada ancak yanıtımızın ölçeği de maksimum. Düşman evlerimizin, okullarımızın, kiliselerimizin duvarlarını yıkabilir. Ukraynalı işletmeleri parçalayabilir. Ama asla ruhumuza, kalbimize, özgürce yaşama yeteneğimize erişemeyecek. Uçuşa yasak bölge ilan etmeyen ülkeler, insani krizin sorumlusu olacak" dedi.

"UKRAYNA VE ABD SÖZLEŞMELİ İHLAL ETTİ"

 Rusya Dışişleri Bakanlığı: Ukrayna ve ABD Biyolojik Silahların Yasaklanması Sözleşmesini ihlal etti.

UKRAYNA: SAVAŞTA HAYATINI KAYBEDEN RUS ASKER SAYISI 12 BİNDEN FAZLA

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, savaşta hayatını kaybeden Rus asker sayısının 12 binden fazla olduğunu bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşın 14. gününde karşı tarafın kayıp verileri güncellendi.

Hayatını kaybeden Rus asker sayısı 12 bini geçerken; Rusya’ya ait 49 uçak, 81 helikopter, 317 tank, 1070 zırhlı araç, 120 topçu sistemi, 482 araç, 60 yakıt tankı ve 7 insansız hava aracı etkisiz hale getirildi.

Son Dakika! Tarih 9 Mart 2022! Rusya Ukrayna savaşının 14. günü! Rus bombardımanı devam ediyor! İşte dakika dakika canlı olarak yeni gelişmeler - Resim : 6

PUTİN KRİTİK YASAYI ONAYLADI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, birikmiş hükümet kaynaklarının devlet tahvili ve hisse alımında kullanımına olanak sağlayan yasayı onayladı. Putin aynı zamanda insanları para ve finansal diğer varlıklarını Rusya'ya geri getirmelerini teşvik edecek bu tarz işlemlerde vergi ya da başka cezalar ile karşılaşmamalarını sağlayacak "sermaye affının" önünü açıcak bir dizi düzenlemeyi daha onayladı.

"KİEV'DE SU VE ENERJİ KAYNAKLARIYLA TELEFON HATTI ÇALIŞIYOR"

Kiev Belediye Başkanı Yardımcısı şehirde ısı, su ve enerji kaynaklarıyla telefon hattının çalıştığını duyurdu.

RUSYA'DAN MÜLTECİ AÇIKLAMASI

Rusya Dışişleri Bakanlığı, yaklaşık 140 bin Ukraynalı mültecinin Rusya'ya geldiğini açıkladı.

RUSYA: OPERASYON DEVAM EDİYOR

 Rusya Dışişleri Bakanlığı bölgedeki son duruma ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada 'Ukrayna'daki operasyon planla uygun şekilde devam ediyor' denildi.

BAKAN AKAR'DAN RUS LİMANINDAKİ GEMİLERLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Bakan Akar, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile yaptığı görüşmenin olumlu ve yapıcı geçtiğini belirten Akar, "Birinci konu; ateşkesin bir an önce gerçekleştirilmesi, barış ve huzurun gelmesi. Türkiye olarak bizim orada 2 uçağımız var. Aynı zamanda Rus limanlarında gemilerimiz var. Bir an önce planlandığı şekliyle, güvenli bir şekilde Türkiye'ye gelmesi. Önümüzdeki saatlerde, günlerde bu konuda olumlu gelişmeler bekliyoruz" dedi.

Bakan Akar, gemilerin seyahati sırasında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı unsurların refakatinin olup olmayacağı yönündeki soru üzerine, "Bu aşamada ona gerek yok. O ticaret gemileri, Rus gemileri zaten. O gemilerin gelmesi konusunda gerekli güvenliği Rusya tarafı karşılayacak" ifadelerini kullandı. Bakar Akar, "Bir takvim verildi mi?" sorusuna ise "Mümkün olan en erken zamanda" cevabını verdi.

Bakan Akar ayrıca, gemi sayısına ilişkin ise, "Sayılar değişik. Daha önce ticari olarak anlaşması yapılmış gemilerimiz var. Onun dışında Türk bandıralı gemilerimiz var hem Rus hem de Ukrayna limanlarında. Onlar dolayısıyla Rus limanlarındakilerle ilgileniyorlar. Gayet olumlu, yapıcı cevaplar aldık. Olumlu gelişmeler bekliyoruz, önümüzdeki saatlerde, günlerde" diye konuştu.

ENERHODAR'DA ATEŞKES

Rusya kontrolündeki Enerhodar kentinde insanı koridor açıldığını ve yönetimin geçici ateşkes ilan ettiğini duyurdu. Sivillerin tahliyesi devam ediyor.

ENERHADOR

AVRUPA'DAN 'GAZ STOKU' AÇIKLAMASI

Avrupa Komisyonu Başkanı Von Der Leyen, "Çok fazla sıvılaştırılmış doğalgaz satın aldık, yıl sonuna kadar Rus gazına bağımlı olmayacağız" dedi.  

ÇERNOBİL AÇIKLAMASI

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Podolyak, "Çernobil'de şu an neler olup bittiği ve bölgeye yönelik nasıl bir tehlike olduğu hakkında hiçbir fikrimiz yok. Durum son derece tehlikeli" dedi. 

ATEŞKES BAŞLADI

 Ukrayna’da başkent Kiev dahil 5 şehirden sivillerin tahliyesi için ilan edilen geçici ateşkes başladı.

Son Dakika! Tarih 9 Mart 2022! Rusya Ukrayna savaşının 14. günü! Rus bombardımanı devam ediyor! İşte dakika dakika canlı olarak yeni gelişmeler - Resim : 8

TÜRKİYE'NİN KİEV BÜYÜKELÇİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

 Türkiye'nin Kiev Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada "Kıymetli Vatandaşlarımız, Halen Kiev’de bulunup da ülkemize dönmek isteyen vatandaşlarımızın, güvenlikleri için azami düzeyde tedbir almak suretiyle sokağa çıkma yasağı başlamadan Büyükelçiliğimize gelmeleri gerekmektedir." denildi.

RUS TANKI, SSCB BAYRAĞIYLA İLERLEDİ

Rusya Savunma Bakanlığı'nın yayınladığı görüntüde Rus zırhlı konvoyunun Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB) bayrağı ile ilerlemesi yer alıyor.

RUSYA'DAN "UKRAYNA DONBAS'A SALDIRACAK" İDDİASI! BELGELER ORTAYA ÇIKTI

 Rusya Savunma Bakanlığı: Ukrayna'nın Mart 2022'de Donbas'a saldırmaya hazırlandığını doğrulayan gizli belgeler bulduk. Donbas'a saldırı operasyonunun planlanması ve hazırlığına ABD ve NATO'nun ne derece dahil olduğu henüz bilinmiyor.

ukrayna rusya savaşı

ukrayna rusya savaşı

İNGİLTERE'DEN 'UKRAYNA HAVA SAVUNMASI' AÇIKLAMASI

İngiltere Savunma İstihbaratı biriminden yapılan açıklamada, "Ukrayna hava savunması, Rusya'nın modern savaş uçakları karşısında önemli başarı elde etti. Rus güçleri Kiev'in kuzeyindeki çatışmalarda önemli atılım yapamadı" denildi. 

RUS UÇAKLARI ALIKOYULABİLECEK

İngiltere Rusya'nın havacılık sektörünü hedef alan yeni yaptırımlar açıkladı. Rus uçakları alıkoyulabilecek, havacılık ya da uzay araçları ile ilgili ürünlerin Rusya'ya satılmasını engellenebilecek

RUS DIŞİŞLERİ BAKANI TÜRKİYE'YE GELİYOR

 Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukraynalı mevkidaşıyla görüşmek üzere bugün Türkiye'ye gelecek. 

UKRAYNA LİMANLARINDAKİ TÜRK GEMİLERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

 Denizcilik Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada "Ukrayna limanlarında bekleyen; Türk bayraklı/sahipli 23 gemideki 83 denizcimiz tahliye edildi. Tahliye talebi olan diğer personel için Dışişleri Bakanlığımız koordinesinde çalışmalar yürütülmektedir. Rus limanlarında yük operasyonları Azak denizi limanları hariç devam etmektedir." denildi.

SUMI'DE ÖLENLERİN SAYISI 22'YE ULAŞTI

 Rus ordusunun dün Ukrayna'nın Sumi şehrine düzenlediği hava saldırılarında ölenlerin sayısı 22’ye çıktı.

HAVA DURUMU

ÇERNOBİL NÜKLEER SANTRALİ VERİ SİSTEMLERİNİN İLETİŞİMİ KESİLDİ

 Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu, Çernobil Nükleer Santralinin veri sistemleriyle iletişimin kesildiğini duyurdu. Santral artık BM gözlemcilerine veri iletmiyor. Kurum tesiste Rus koruması altında çalışan Ukraynalı personel için endişe duyduğunu belirtiyor.

FITCH RATINGS, RUSYA'NIN KREDİ NOTUNU DÜŞÜRDÜ

 Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Rusya'nın kredi notunu "B"den "C"ye düşürdü

SUMI'DA TAHLİYELER SONA ERDİ

Sumı'dan tahliye operasyonu başarıyla sona erdi. 5 bin kişi otobüsle, bin kişi özel araçlarıyla şehri terk edip Poltava'ya ulaştı.

ABD'DEN POLONYA'YA SAVAŞ UÇAĞI YANITI

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Polonya'nın uçaklarını Ukrayna'ya gönderilmek üzere ABD'nin emrine verme görüşünün NATO'da endişelere neden olduğu ve bu teklifin makul olmadığını açıkladı.

ABD'DEN MONTRÖ AÇIKLAMASI

 ABD Dışişleri Müsteşarı Nuland, Türkiye'nin Montrö Sözleşmesi çerçevesinde savaş gemilerinin Karadeniz'e geçmesini engelleyerek, güçlü adımlar attığını söyledi.

 

Kaynak: Haber Global TV

Rusya ukrayna son dakika Dünya haberleri Rusya Ukrayna savaşı