Sebebi herkesi şaşırttı! 11 yıl önce evden kaçan kız 500 metre mesafedeymiş

Hindistan
Sebebi herkesi şaşırttı! 11 yıl önce evden kaçan kız 500 metre mesafedeymiş

Kast dışı evlilik yaptıkları gerekçesiyle çok sayıda çiftin aile üyeleri ve yakınlarının cinayetine kurban gittiği Hindistan'da 11 yıl önce kaybolan genç kız, evine 500 metre mesafede bir evde ortaya çıktı. Erkek arkadaşıyla birlikte kaldığı anlaşılan genç kızın kaçış sebebi şaşırttı

Hindistan'ın Kerela eyaletine bağlı Palakkad kentinde yaşanan olayda 11 yıldır kayıp kız 500 metre mesafede bulundu. Kayıp kızın kaybolduğu günden bu yana ailesinin evine yakın bir yerde aşık olduğu gençle birlikte yaşadığı ortaya çıktı.

18 yaşında kaybolan kızlarından ümidi kestikleri bir anda gerçeği öğrenen acılı ailenin yanı sıra, kızın birlikte yaşadığı gencin ailesinin de durumdan habersiz olması herkesi şaşırttı. 

AĞABEYİ TESADÜFEN KARDEŞİNİ GÖRÜNCE OLAY ANLAŞILDI

Kayıp kız üç ay önce ailesiyle tartışıp evi terk etmesiyle gerçekler ortaya çıktı. Abisi şans eseri kardeşini gördü ve onu takip etti. Bunun ardından kayıp kızın sevgilisi ile birlikte başka bir köyde yaşadığı ortaya çıktı.

Genç kız kaçtığı günden bu yana erkek arkadaşının evinde bir odada yaşıyordu. O kadar iyi saklanmıştı ki genç adamın ailesi bile kaçak kızdan haberdar olmamıştı. Genç adam 10 yıl boyunca odaya kimsenin içeri girmesine izin vermemiş, yemeklerini odasına götürmüştü.

İKİ GENÇ FARKLI DİNLERE MENSUP OLUNCA SAKLADILAR

Polis ekipleri iki gencin farklı dinlere mensup oldukları için ailelerinin durumu kabul etmeyeceklerinden korktukları için yıllarca bu şekilde yaşadıklarını açıkladı. Kayıp kız yıllarca kendisine getirilen yemeği yemiş, geceleri pencereden dışarı çıkmıştı. Kızın sevdiği kişi ile kalmak istediğini beyan etmesiyle mahkeme ikilinin birlikte yaşamasına izin verdi.

TARTIŞMALI YASA

Hindistan'ın Uttar Pradeş eyaletinde "zorla ya da kişinin aklını çelerek" din değiştirmeye karşı bir yasa kabul edilmişti. 

Farklı dine mensup kişilerin evlenmesini zorlaştırmayı hedeflediği ifade edilen ve suçlu bulunanların 10 yıla kadar cezalandırılmasını öngören yasa, temel insan haklarını ihlal ettiği, din ve ırksal ayrımcılığa yol açtığı konusunda eleştiriliyordu.

Kaynak: Haber Global TV

Hindistan