Hindistan'da ailesinden 7 kişiyi öldüren Şebnem'in avukatlarından 'iptal' hamlesi

Hindistan'da ailesinden 7 kişiyi öldüren Şebnem'in avukatlarından 'iptal' hamlesi

Hindistan'ın Uttar Pradeş eyaletinde Nisan 2008'de kendi ailesinden 7 kişiyi öldürdüğü gerekçesiyle idama mahkum edilen Şebnem Ali adlı kadının avukatları, müvekkillerinin mağdur olduğunu belirterek kararı iptal ettirmeye çalışıyor.

2008 yılının Nisan ayında Şebnem Ali adlı kadının babası, annesi, iki erkek kardeşi, kuzeni ve görümcesi evlerinde kafası kesik halde bulunmuş, olayın yaşandığı dönemde 22 yaşında olan Şebnem'in 10 aylık yeğeninin de boğularak öldürüldüğü ortaya çıkmıştı. Yapılan duruşmalar sonucunda Şebnem ve sevgilisi Salim cinayetlerden suçlu bulunarak idam cezasına çarptırılmıştı. Şebnem Ali'nin cinayetler işlenirken 8 haftalık hamile olduğu ortaya çıkmıştı.

Şebnem, Saifi topluluğundan, İngilizce ve Coğrafya olmak üzere iki konuda yüksek lisans yapan bir öğretmen olan Şebnem, işsiz bir Peştun olan ve o dönem 24 yaşında olan Salim ile birbirlerine aşıktı. Aileleri farklı kesimlerden geldikleri gerekçesiyle bu ilişkiyi onaylamadı. Tanıklar, Şebnem’in ailesinin evliliğe izin vermediğini ve babasının onu dövdüğünü söyledi. Hükümlü Şebnem'in ailesini öldürüp sevgilisiyle rahat bir hayat sürmeyi düşündüğü iddia edildi.

Şebnem'in avukatları, müvekkillerinin hamile olduğunu tutuklandıktan sonra yapılan sağlık kontrolünde öğrenirken, kadının cinayetler esnasında hamile olduğunu bilip bilmediği konusu muallak kalırken, savcılar kadının durumun farkında olunduğunu ve bunun yaşananları kısmen tetiklediğini öne sürdü. 

Avukat Shreya Rastogi, üzerine atılı suçlamayı hiçbir zaman kabul etmeyen söz konusu kişinin kastı her şeyin üzerinde tutan ataerkil toplumun kurbanı olduğunu belirtip, haksız yere şeytanlaştırıldığını ve cezasının hafifletilmesi gerektiğini belirtti. 

OLAYIN GEÇMİŞİ

Dava dosyasına göre, Salim sakinleştirici temin ederek kız arkadaşına vererek bunun çaya karıştırılmasının ardından elinde baltayla eve girdi.

Bilal Ahmet adlı bir kişi, olayın ertesi günü Salim’in kendisine "Şebnem herkesin kafasını teker teker kaldırdı. Ben de boğazlarını kesip onları öldürdüm" dediğini aktardı.

Bununla birlikte Salim, tutuklandıktan sonra cinayette işlenen silahla uyumlu bir baltayı civardaki bir gölden polisler eşliğinde çıkardı. Aileyi uyuşturmak için kullanılan haplara ait boş paketlerse Şebnem'in üzerinde bulundu.

Şebnem ve sevgilisi Salim, baba Shaukat Ali (55), annesi Hashmi (50), ağabeyi Anees (35), Anees'in karısı Anjum (25), küçük erkek kardeşi Rashid ( 22), kuzeni Rabia (14) ve Anees'in 10 aylık oğlu Arsh olmak üzere 2008 yılında ailesinin yedi üyesini öldürmekten suçlu bulundu. Ailesi öldüğünde, Şebnem, evlerinin ve diğer mülklerinin tek varisi olacaktı. Tutuklandığında 7 haftalık hamile olduğu anlaşılan kadın, aynı yılın Aralık ayında oğlunu doğurdu. 

Şebnem o dönem, kimliği belirsiz saldırganların eve girerek herkesi öldürdüğünü iddia etmiş, duruşma sırasında çift birbirlerini yalanlamıştı. Şebnem adlı kadının oğlu, birkaç yıl hapishanede annesiyle kaldıktan sonra, yasa gereği 6 yaşından sonra koruyucu aileye gönderildi. 

Şebnem öldürülürse, ülkede 1955'ten bu yana idam cezasıyla hayatını kaybeden ilk kadın olacak. 

Kaynak: Haber Global TV

Hindistan Uttar Pradeş idam