Salgınla mücadele eden Hindistan'ı fırtına vurdu: 21 ölü, 96 kayıp

Hindistan

Koronavirüs salgınıyla zor günler geçiren Hindistan'ı bu sefer de Tauktae fırtınası vurdu. Ülkede fırtına nedeniyle 21 kişi hayatını kaybederken, 96 kişinin kayıp olduğu ifade edildi. Öte yandan Hindistan'da Kovid-19 salgınında 4 bin 329 can kaybıyla en yüksek günlük ölüm kaydedildi

Hindistan’ın Gucarat eyaletinde etkili olan Tauktae Fırtınası can aldı. Eyalet geneli ve güneyindeki Mumbai kentinde de etkili olan fırtınada 21 kişinin hayatını kaybettiği,96 kişinin kayıp olduğu ifade edldi. Fırtına nedeniyle 200 bin kişinin ise sığınaklara tahliye edildiği açıklandı. Hindistan Donanması, kıyı kesimlerde mahsur kalan insanları kurtarmak için 3 savaş gemisini bölgeye sevk etti. Hintli yetkililerden yapılan açıklamada, rüzgarın hızının saatte 100 kilometrenin üzerine çıktığı bildirildi. Öte yandan Gucarat eyaletinin yarımada bölgesi olan Saurashtra’da tedbir amaçlı elektriklerin kesildiği ifade edildi.

Salgınla mücadele eden Hindistan'ı fırtına vurdu: 21 ölü, 96 kayıp - Resim : 1

Hint medyasındaki haberlerde, Myanmarlılar tarafından farklı sesler çıkaran bir "kertenkele" anlamına gelen "Tuktae" adını verdiği kasırganın, Hindistan'ın Umman Denizi'ne kıyısı olan bölgelerinde etkili olduğu belirtildi.

Bu sabah "aşırı şiddetli siklon kasırgaya" dönüşen Tuktae, Mumbai kentinin 160 kilometre güneybatısında etkisini gösteriyor. Diğer yandan, birçok köyde ağır hasara yol açan kasırgayla ilgili hasar tespit çalışmaları sürüyor.

Yerel basına ve sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, evlerin çatısının uçtuğu, sel suları nedeniyle trafikte aksamalar olduğu görüldü. Kasırga nedeniyle Mumbai Havalimanı'na gelen uçakların bazıları başka kentlere yönlendirildi, daha sonra da havalimanı bir süreliğine kapatıldı.

Salgınla mücadele eden Hindistan'ı fırtına vurdu: 21 ölü, 96 kayıp - Resim : 2

KORONAVİRÜS HASTALARI İÇİN ÖNLEMLER

Kasırganın vurması beklenen bölgelerde alınan önlemler, eyalet hükümetlerine bağlı yetkililer tarafından yerinde incelendi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından en çok etkilenen ülkelerden olan Hindistan'da hastanelerde de olası elektrik kesintilerinde, tedavisi için tıbbi oksijene ihtiyaç duyulan hastaların zarar görmemesi için tedbirler alındı.

Salgınla mücadele eden Hindistan'ı fırtına vurdu: 21 ölü, 96 kayıp - Resim : 3

KASIRGA BU GECE GUCARAT'A ULAŞABİLİR

Hindistan Meteoroloji Dairesi yetkilileri, kasırganın, bu gece Porbandar ve Mahuva bölgeleri arasındaki kıyı şeridinden saatte 200 kilometre hızla Gucarat eyaletine ulaşmasını ve yarın sabah saatlerinde eyaleti terk etmesini beklediklerini açıkladı.

Gucarat eyaleti yönetiminden yapılan açıklamada da kıyı kesimde yaşayan yaklaşık 1500 kişinin dün gece saatlerine kadar yüksek yerlere tahliye edildiği belirtildi. Açıklamada, tahliye çalışmalarının bugün de sürdüğü ifade edildi.

Bu arada, Maharaştra eyaletinde de 12 bin 400 kişi yaşadıkları yerlerden tahliye edilerek güvenli yerlere ulaştırıldı. Ülkenin batısındaki eyaletlerde kasırga nedeniyle bazı tren seferlerine ara verilirken ve köprülerden geçişler kapatılarak sürücülerden farklı güzergahlar kullanmaları istendi. Gucarat Acil Durum Yönetim Merkezi'nden yapılan açıklamada da eyaletin 21 bölgesinde hafif yağmur yağdığı kaydedildi.

EN YÜKSEK GÜNLÜK ÖLÜM SAYISI KAYDEDİLDİ

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından en çok etkilenen ülkelerden Hindistan'da, son 24 saatte 4 bin 329 kişinin yaşamını yitirmesiyle virüse bağlı bugüne kadarki en yüksek günlük can kaybı sayısı kayıtlara geçti. Uzmanlar, gerçek vaka ve ölü sayısının, belirtilenden çok daha yüksek olabileceği uyarısını yapıyor.

Hindistan Sağlık Bakanlığı dün salgının ikinci dalgasının etkisindeki ülkede durumun stabil hale geldiğini açıklamıştı.

Kaynak: AA

koronavirüs Hindistan Tauktae fırtınası