Rusya'dan Ukrayna kararı: Müzakere falan yok!

Reuters
Rusya Ukrayna Savaşı Rusya Ukrayna
Rusya'dan Ukrayna kararı: Müzakere falan yok!
Reuters

Kremlin, Rusya'nın batısındaki Kursk bölgesine Ukrayna'nın düzenlediği saldırıya karşılık vereceklerini ve Ukrayna ile ateşkes müzakereleri yapılması fikrinin artık söz konusu olmadığını açıkladı.

İki buçuk yıldır Rus kuvvetlerine karşı mücadele eden Ukrayna, 6 Ağustos'ta Rusya sınırları içinde askeri harekât başlatarak Rusya'nın Kursk bölgesine girmişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 6 Ağustos'ta binlerce Ukrayna askerinin Rusya sınırını geçerek gerçekleştirdiği beklenmedik saldırının amacının olası görüşmeler öncesinde Ukrayna'nın müzakere pozisyonunu iyileştirmek ve Rus güçlerinin cephe boyunca ilerleyişini yavaşlatmak olduğunu söylemişti.

Putin, Ukrayna'nın "uygun bir karşılık" göreceğini söylemiş ancak bu karşılığın ne olduğunu açıklamamıştı.

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov ise gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu tür düşmanca eylemler karşılıksız kalamaz. Kesinlikle karşılık verilecek" dedi.

Rusya ile Ukrayna arasında ateşkes müzakereleri yapıldığına dair haberleri yalanlayan Peskov, "Herhangi bir müzakere yapılmadı. Medyada çeşitli temaslarla ilgili çok sayıda haber var ve bunların hiçbiri doğru değil. Müzakere konusu şu anda geçerliliğini büyük ölçüde yitirmiş durumda" dedi.