Rusya karşı saldırı başlattı, Ukrayna cehennemi yaşadı

Reuters
Rusya Rusya Ukrayna Savaşı Ukrayna
Rusya karşı saldırı başlattı, Ukrayna cehennemi yaşadı
Reuters

Ukrayna ordusu, Rusya'nın çok sayıda füze ve insansız hava araçlarıyla (İHA) yaptığı saldırılara karşı uyarılarda bulunurken, Kiev'in merkezinde mesai öncesi yoğun saatlerde patlama sesleri duyuldu.

Ukrayna hava kuvvetleri, Rusya'nın 11 adet TU-95 stratejik bombardıman uçağının havalandığını ve füzelerin fırlatıldığını duyurdu. Reuters muhabirleri, Kiev'in çeperlerinde hava savunma sistemlerinin çalışma seslerini duydular.

Bölge yetkilileri ülkenin kuzeybatısında bulunan Lutsk kentinde patlamaların meydana geldiğini, bir apartmanın hasar aldığını ve muhtemel zaiyatı doğrulamaya çalıştıklarını belirttiler.

Rusya'nın Ukrayna'nın batısında Polonya sınırı yakınına saldırı düzenlemesinin ardından Polonya silahlı kuvvetlerinin Harekât Komutası, X'te yaptığı paylaşımda Polonya ve müttefik hava kuvvetlerinin faaliyete geçtiğini belirtti.

Ukrayna ordusu, Rusya'nın iki dalga şeklinde İHA saldırısında bulunduğunu ve henüz hasar veya zaiyat bildirilmediğini açıkladı.

Kiev askeri yönetiminden sorumlu Serhiy Popko, Telegram'dan yaptığı açıklamada TSİ 0530'da Kiev'e doğru gelen yaklaşık 10 İHA'nın kentin yakınlarında imha edildiğini söyledi.

Rusya saldırıya dair henüz bir açıklama yapmadı. İki taraf da saldırıların karşı tarafın savaş kapasiteleri için önemli olan altyapıları imha etmeye yönelik olduğunu belirmekteler.

UKRAYNA'DAKİ REUTERS SAVAŞ MUHABİRLERİNİN OTELİNE FÜZE İSABET ETTİ

Ukrayna'nın doğusundaki Kramatorsk kentindeki bir otelin Cumartesi günü vurulması sonrasında Reuters savaş muhabirleri ekibindeki güvenlik danışmanı Ryan Evans hayatını kaybederken, iki Reuters gazetecisi yaralandı.

Reuters'ın açıklamasına göre altı kişiden oluşan ekipteki diğer üç kişi yaralanmadan kurtuldu. Hastanede tedavileri devam eden iki yaralıdan birisinin durumu ağır.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelenskiy otelin Rus yapımı Iskander füzesi tarafından vurulduğunu söyledi.

Rus Savunma Bakanlığı soruları yanıtsız bıraktı.

Reuters otele isabet eden füzenin Rusya tarafından atıldığını veya otelin bilerek hedef alınıp alınmadığını doğrulayamadı.

Donetsk bölge savcılığı makamı Cumartesi günü otelin TSİ 22:35'te "imha edildiğini", otelin "muhtemelen bir Iskandar-M füzesiyle" vurulduğunu, enkazdan bir İngiliz vatandaşının cansız bedenine ulaşıldığını ve ön soruşturma başlatıldığını açıklamıştı.