Rusya'dan LGBT kararı: Aşırılıkçı bir örgüt olarak kabul edildi ve yasaklandı

Dünya haberleri Rusya
Rusya'dan LGBT kararı: Aşırılıkçı bir örgüt olarak kabul edildi ve yasaklandı

Rusya Yüksek Mahkemesi, bugün ülkenin gittikçe muhafazakârlaştığı bir dönemde "uluslararası LGBT hareketini" aşırılıkçılıkla suçlayarak yasakladı ve LGBT+ haklarını savunan herhangi bir gruba karşı yasal işlem yapılmasının önünü açtı.

Yargıç Oleg Nefedov, "uluslararası LGBT hareketinin ve yan kuruluşlarının aşırılıkçı olarak tanınmasına ve faaliyetlerinin Rusya Federasyonu topraklarından yasaklanmasına" karar verdi. 

Oleg Nefedov yasağın "derhal" yürürlüğe gireceğini söyledi.

Duruşma, Rusya'da "uluslararası LGBT hareketi" adını taşıyan herhangi bir örgüt bulunmadığı için bir savunucu olmadan ve dava "gizli" olarak sınıflandırıldığı için kapalı kapılar ardında yapıldı.

Rusya Adalet Bakanlığı, bu ayın ortalarında, hangi örgütü hedef aldığını açıkça belirtmeden "uluslararası LGBT hareketinin aşırılık yanlısı örgüt" olarak tanımlanmasını ve yasaklanmasını istemişti.

Rusya'nın "geleneksel olmayan" cinsel tercihlerle ilişkili herhangi bir faaliyet artık ağır hapis cezalarıyla cezalandırılabilecek bir suç olacak.

LGBT+ bireyler, şimdiye kadar, yetkililerin "propaganda" olarak adlandırdıkları faaliyetlerde bulundukları takdirde ağır para cezalarına çarptırılabiliyor, ancak hapis cezasına çarptırılamıyorlardı.

 

Kaynak: Ajans Bizim