Rusya'dan Dedeağaç tepkisi!

Rusya Dünya haberleri
Rusya'dan Dedeağaç tepkisi!

Yunanistan'ın ülkesindeki ABD ve NATO varlığını artırma yoluna gitmesi Rusya'nın tepkisini çekti.

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov Yunan basınına verdiği röportajda, NATO ve ABD'nin Yunanistan’daki faaliyetlerine tepki göstererek, Yunanistan, Türkiye, NATO ve ABD'nin Rusya ile olan ilişkilerine değindi.
Peskov, Yunanistan'a özellikle Türkiye sınırına yakın noktadaki Dedeağaç'taki Amerikan varlığı nedeniyle tepki gösterdi. "Sorun çok basit. Topraklarınızdaki NATO ve ABD güçlerinin sayısı sürekli artıyor" dedi. Dedeağaç limanından binlerce askeri teçhizatın taşıdığına dikkat çekti.

Peskov NATO'nun Moskova'yı düşman olarak değerlendirdiğini ve Rusya'yı durdurma planı yaptığını da savundu.

 

"Böyle bir zamanda yeni NATO tesisleri açıyorsunuz. Anlamalısınız ki bu bizi endişelendiriyoruz" diye konuştu. 

Peskov'un röportajında Türkiye ile ilgili de önemli ifadeler yer aldı. Kremlin Sözcüsü, Yunan gazetecinin "İşler kontrolden çıkarsa Rusya'nın yardımını bekleyebilir miyiz?" sorusuna net yanıt vererek "Çözünü desteklemekten yanayız" dedi. Doğu Akdeniz için "Sükunet ve mantıklı davranma" çağrısı yaptı.
Röportajın daha önce yayınlanan kısımlarında Peskov'ub S-400'lere ilişkin açıklamaları yer almıştı. Hava savunma sistemlerinin kimse için tehdit olmadığını savundu. Türkiye'ye S-400 sevkiyatına hazır olduklarını söyledi. Peskov Türkiye ile ilişkilerinin Yunanistan ile olan ilişkilerinden daha iyi olduğuna dikkat çekti.


"TÜRKİYE NATO ÜYESİ OLMASINA RAĞMEN YETERİNCE BAĞIMSIZ"

Peskov, Yunanistan ikili ilişkiler konusunda Türkiye'yi örnek gösterdi. "Türkiye NATO üyesi olmasına rağmen yeterince bağımsız" dedi.

Kaynak: Haber Global TV

Rusya Dünya haberleri