Rusya'da süreç tamamlandı: Devlet Başkanlığı için 4 aday... Çok sayıda aday elendi

Ajans Bizim
Rusya Vladimir Putin
Rusya'da süreç tamamlandı: Devlet Başkanlığı için 4 aday... Çok sayıda aday elendi
Fotoğraf: DepoPhotos

Rusya Merkez Seçim Kurulu, 15-17 Mart arasında yapılacak devlet başkanlığı seçimleri için adayların kayıt sürecinin tamamladığını duyurdu.

Devlet başkanlığı için dört aday yarışacak: Kendini "partiler üstü, bağımsız aday" olarak gösteren Vladimir Putin, Rusya Komünist Partisi'nden Nikolay Haritonov, Liberal Demokrat Parti'den Leonid Slutskiy ve Yeni İnsanlar Partisi'nden Vladislav Davankov.

Seçimlere toplam 33 kişi adaylık için başvurdu. Bunların 9'u partilerden ve 24'ü bağımsız aday adalarından oluşuyordu.  Ancak seçim kurulan bu adaylardan yalnızca 15 kişi belge sundu. Bunlardan dördü gerekli tüm şartları yerine getiremediğinden başvuranların sayısı 11'e düştü.

Üç aday, Sergey Baburin (Rusya Halkların Birliği), Irina Sviridova (Rusya Demokrat Partisi) ve Andrey Bogdanov (Rusya Özgürlük ve Adalet Partisi) Merkezi Seçim Komisyonu'na adaylık için yeterli imza gönderme aşamasında çekildi.

Merkez Seçim Kurulu iki adayı, Sergei Malinkoviç (Rusya Komünistleri Partisi) ve Boris Nadejdin'i (Sivil Girişim) aday olarak kaydetmeyi reddetti ve bu kararı "yüksek oranda hatalı, yanlış imza toplanması" ile açıkladı. Muhalif aday Nadejdin, Yüksek Mahkeme'de bu karara itiraz etmeyi planlıyor.