Rusya'da kritik temas! İsrail Başbakanı Bennet, Kremlin'de

Rusya Ukrayna Savaşı Ukrayna Rusya Dünya haberleri İsrail Vladimir Putin
Rusya'da kritik temas! İsrail Başbakanı Bennet, Kremlin'de

İsrail Başbakanı Naftali Bennet, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le Kremlin Sarayı'nda bir araya geldi. Rusya ve İsrail liderleri Ukrayna'daki son durumu değerlendirdi. Bennet, Putin'le görüşmesinin ardından Ukrayna lideri Zelenski ile de görüştü.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırılarına karşı birçok ülke liderinin tepkileri devam ederken, İsrail Başbakanı Naftali Bennet’in Moskova’ya geldiği öğrenildi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Putin ile İsrail Başbakanı Naftali Bennet’in Kremlin Sarayı’nda Ukrayna’daki durum çerçevesinde bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirterek, “Görüşme Ukrayna’daki durum çerçevesinde gerçekleşiyor” dedi. Gazetecilerin, Putin ve Bennet’in görüşmeden sonra bir basın toplantısı yapıp yapmayacağına dair sorusunu Sözcü Peskov, “Hayır. Böyle bir planlama yapılmadı” şeklinde yanıtladı.

ZELENSKİ İLE GÖRÜŞTÜKTEN SONRA ALMANYA'YA YOLA ÇIKTI

İsrail Başbakanı Bennet, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşmesinin ardından Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile konuştu. Ardından Olaf Scholz'la görüşmek için Almanya'ya yola çıktı.

BENNET'İN PUTİN İLE GÖRÜŞMESİNDEN ÖNCE ABD'Yİ BİLGİLENDİRDİĞİ ÖĞRENİLDİ

İsrail Başbakanı Naftali Bennett’in, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Moskova'da görüşmesinden önce ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan’ı bilgilendirdiği belirtildi.

Axios’un Orta Doğu muhabiri Barak Ravid, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, İsrailli kaynakların kendisine Bennett’in Moskova’ya hareket etmeden önce dün Sullivan’ı telefonla arayarak görüştüğünü söylediğini yazdı.

Paylaşımda, Sullivan’ın Bennett’in Moskova ziyaretine karşı çıkmadığı ancak İsrail Başbakanı'nın Putin’in pozisyonunu etkileme şansı konusunda şüphelerini aktardığı öne sürüldü.

Bennett ile Putin'in yaklaşık 3 saat süren bugünkü görüşmesinde, ikilinin "Ukrayna etrafındaki durumu müzakere ettikleri" kaydedilmişti.

 

Kaynak: İHA

Rusya Ukrayna savaşı son dakika Ukrayna haberleri son dakika Rusya haberleri