Rusya uyardı: AB çöker

Avrupa Birliği Rusya Ukrayna Savaşı Ukrayna Rusya
Rusya uyardı: AB çöker

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Ukrayna'nın Avrupa Birliği'ne kabulünün birliğin tüm sistemini zayıflatacağını ve çöküşüne yol açacağını söyledi.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Peskov, Ukrayna gibi bir ülkeyi, toprak sorunları ne olursa olsun AB'ye kabul etme kararının, Avrupa Birliği'nin tüm sistemini baltalayacağını söyledi.

Peskov, “Aklı başında olanlar bunun AB'nin kaldıramayacağı bir yük olacağını ve AB'nin çökeceğini fark eder” dedi.

Brüksel’de 15 Aralık'ta bir araya gelen AB liderleri, Ukrayna ve Moldova'ya katılım müzakerelerine başlama kararı almıştı.

Rusya Devlet Başkanlığı Sözcüsü Peskov, Ukrayna’daki yeni bölgelerin Rusya'dan ayrılamaz olduğunu ve bu bölgeler üzerinde hak iddia etmenin sonuçları olacağını söyledi.

Peskov, "Rusya Federasyonu'nun ayrılmaz bir parçası olan Rus bölgelerinden bahsediyoruz. Bu bölgeleri talep edebilecek olanlar için tüm sonuçlarına katlanır” dedi.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban da Brüksel'in Ukrayna'yı kurtarılmış bölgeler ve buralarda konuşlu Rus askeri personeliyle birlikte kabul edip etmeyeceğini sormuş ve öncelikle Ukrayna'nın gerçek yüzölçümünü ve nüfusunu netleştirme çağrısında bulunmuştu.

Peskov, Rusya dışındaki Rus varlıklarına yasadışı yollardan el konulması konusunu kabul etmediklerini zira bu durumun küresel finans sistemi için son derece tehlikeli olduğunu belirtti.

“Çeşitli varlıklarımıza yasadışı yollardan el konulması konusu hem Avrupa'da hem de Amerika'da sürekli gündemde” diyen, Peskov, “Bu konu kabul edilemez ve küresel finans sistemi için son derece tehlikelidir. Zira bu tür planlar hayata geçirilirse uluslararası finans sistemine çok ciddî bir darbe olacaktır” diye ekledi.

 

Peskov "Eğer birileri tarafından bizden bir şeylere el konulursa, biz de buna karşılık olarak nelere el koyabileceğimize bakarız. Ve eğer bu tespit edilirse, doğal olarak bunu ivedilikle yaparız” diye konuştu.

 

Kaynak: Ajans Bizim