Rusya: Trump'a suikast girişiminin mevcut yönetim tarafından yapıldığını düşünmüyoruz

Ajans Bizim
Rusya donald trump
Rusya: Trump'a suikast girişiminin mevcut yönetim tarafından yapıldığını düşünmüyoruz

Kremlin, Donald Trump'a yapılan suikast girişimini ABD'deki mevcut siyasi atmosferle ilişkilendirdi.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, saldırının Beyaz Saray tarafından organize edildiğini düşünmediklerini, ancak mevcut yönetimin siyasi mücadele sırasında oluşturduğu atmosferin bu durumu tetiklediğini söyledi. 

Peskov, ABD yönetiminin genellikle sorunları güç kullanarak çözme eğiliminde olduğunu, ekonomik yaptırımlar, siyasi baskılar ve askeri yöntemlerin bu yaklaşımın bir parçası olduğunu söyledi. Bu şiddet yöntemlerinin şimdi ABD içinde de kendini gösterdiğini ifade etti. Peskov, "Biz, Trump'a yönelik suikast girişiminin mevcut yönetim tarafından organize edildiğini düşünmüyoruz. Ancak bu yönetim tarafından yaratılan siyasi atmosfer, Trump etrafındaki atmosfer, bu durumu tetikledi" dedi.

Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Trump ile bu konuda bir görüşme yapma planının olmadığını ve bu olayın ABD'nin iç meselesi olduğunu söyledi.

“Siyasi nefret”

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Telegram kanalında yaptığı açıklamada, ABD'de siyasi muhaliflere karşı nefretin körüklediğini ifade etti. 

Zaharova,  “Bundan tam iki ay önce ABD'de siyasi muhaliflere y

 

önelik nefretin tam anlamıyla körüklendiğine dikkat çekmiş ve Amerikan geleneğindeki başkanlara ve başkan adaylarına yönelik suikast girişimleri ve suikastlardan örnekler vermiştim” dedi. (TürkRus)