Rusya, Odessa limanındaki sivil gemiyi vurdu: Kaptan hayatını kaybetti

Rusya Ukrayna Savaşı Rusya
Rusya, Odessa limanındaki sivil gemiyi vurdu: Kaptan hayatını kaybetti

Ukrayna ordusu, bir Rus füzesinin Ukrayna'nın Karadeniz'deki Odesa limanına giren sivil bir gemiyi vurması sonucu en az bir kişinin öldüğünü açıkladı.

Güney savunma kuvvetlerine göre Liberya bandıralı gemi radara yakalanmayan bir füze tarafından vuruldu.

Geminin kaptanını öldüğü, üç Filipinli mürettebat ve bir liman işçisinin de yaralandığı belirtiliyor.

Rusya olayla ilgili henüz bir yorum yapmadı.

Ukrayna Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov sosyal medya üzerinden olayı doğrularken, geminin Çin'e demir cevheri taşıdığını belirtti. 

Odesa limanına giren ve çıkan gemiler, Moskova'nın bu yılın başlarında Ukrayna tahılının güvenli bir şekilde ihraç edilmesini sağlayan bir anlaşmadan çekilmesinden bu yana Rus saldırısı riski altında bulunuyor.

Rusya Savunma Bakanlığı Karadeniz'de Ukrayna'ya giden tüm kargo gemilerini potansiyel askeri hedef olarak gördüğünü açıkladı.

Kubrakov'a göre bu son olay, Rusya'nın anlaşmadan çekilmesinden bu yana liman altyapısını hedef alan 21. saldırı.

RUSYA O HAKİMİN PEŞİNDE

Rusya İçişleri Bakanlığı, Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Çocuk Hakları Komiseri Maria Lvova-Belova hakkında yakalama kararı çıkaran Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) hakimi Sergio Godinez’i arananlar listesine ekledi.

Rusya İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Lahey merkezli UCM'de Kosta Rika yargıcı olarak görev yapan Sergio Gerarde Ugaldo Godinez'e atıfta bulunularak, yargıcın "cezai bir soruşturma çerçevesinde arandığı" belirtildi.

Rusya'nın yargı yetkisini tanımadığı UCM, 17 Mart'ta, Vladimir Putin ve Maria Lvova-Belova hakkında “Ukrayna’da savaş suçu işledikleri” iddiasıyla yakalama kararı çıkarıldığını duyurmuştu.

Kaynak: Ajans Bizim