Zelenski savaşın yıllarca süreceğinin işaretini verdi

Rusya Ukrayna Savaşı Ukrayna Volodimir Zelenski
Zelenski savaşın yıllarca süreceğinin işaretini verdi
Fotoğraf: DepoPhotos

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, karşı saldırıdaki zorluklara rağmen Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin bu yıl ve gelecek yıllar için bir savaş planının olduğunu ve Rusya karşısında saldırılara devam edeceklerini söyledi.

Reuters’e açıklamalarda bulunan Zelenski, Ukrayna ordusunun başarısına olan güvenini dile getirdi, ‘'Bir planımız var, belirli şehirlerimiz var, belirli yönlerimiz var, bir hedefimiz var, nereye gideceğimiz, hangi yöne saldıracağımıza ilişkin planlarımız var" dedi.

Zelenski, dün Kiev'e gelen ABD Ulaştırma Bakanı Pete Buttage ile görüştü.

Zelenski'nin ofisine göre, taraflar, askerî teçhizat ve mühimmat da dahil olmak üzere ortak savunma üretimi olanaklarını görüştü.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı General Valeri Zalujni, The Economist dergisinde yayımlanan makalesinde çatışmaların çıkmaza girdiğini ve Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin karşı taarruzunun Ukrayna açısından “konumsal savaşa” dönüşebileceğini yazmıştı. 

Zelenski ise kendi komutanının sözlerini yalanlamış ve savaşın çıkmazda olmadığını savunmuştu.

General Zalujni’nin danışmanı, kendisine gönderilen hediye paketinden çıkan el bombasının patlaması sonrası ailesinin gözleri önünde ölmüştü.

Gözlemciler, Zelenski ile ordunun önce gelen komutanları arasında görüş ayrılıklarına olduğundan söz ediyor.

Kaynak: Reuters