Putin’den Orta Doğu ziyareti

Dünya haberleri Vladimir Putin Rusya Suudi Arabistan Birleşik Arap Emirlikleri
Putin’den Orta Doğu ziyareti

Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bu hafta Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’ni ziyaret edeceği açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Orta Doğu ziyaretlerine başlıyor. Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bu hafta (çarşamba günü) Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’ni ziyaret edeceğini açıkladı.

Uşakov, “Bir çalışma ziyareti. Putin, ilk olarak Suudi Arabistan Veliaht Prens ile görüşecek. Ancak öncesinde BAE’ne ziyaret gerçekleştireceğiz. Son derece önemli gördüğümüz bu görüşmelerin faydalı olacağını umuyorum” ifadelerini kullandı.

Rus lider, BAE ve Suudi Arabistan’ı korona virüs salgınından önce 2019 yılında ziyaret etmişti.

PESKOV: AYNI GÜN İÇİNDE ZİYARET EDECEK

Sözcüsü Dmitri Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, Şubat 2022'de Ukrayna'da geniş çaplı işgali başlattığından bu yana Çin, İran ve eski Sovyet ülkelerinin dışına seyahat etmeyen Putin'in bir gün içinde hem BAE'yi hem de Suudi Arabistan'ı ziyaret edeceğini söyledi.

Görüşmeler, Ukrayna'nın savaş çabaları için Batı'dan yardım almaya çalıştığı ve ABD'de desteğin azaldığına dair işaretlerin olduğu bir dönemde gerçekleşiyor. Devlet Başkanı Volodymyr Zelenski Salı günü ABD Senatosuna hitap ederek Amerikan mali ve askeri desteğinin sürdürülmesinin aciliyetini vurgulayacak.

New York Times'ın haberine göre, Kremlin gündemde olduğunu belirtmese de Ukrayna, Putin'in görüşmelerinde öne çıkan bir diğer konu olacak. Suudi Arabistan, Ağustos ayında 40 kadar ülkeyi bir barış konferansına davet ederek ve geçen yıl Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın arabuluculuğuyla Amerikan ve İngiliz vatandaşlarının da dahil olduğu başarılı bir esir takasının gerçekleştirilmesine yardımcı olarak savaşta arabulucu olmaya çalıştı.

PUTİN, REİSİ İLE DE GÖRÜŞECEK

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Rusya’nın başkenti Moskova’ya Perşembe günü bir ziyaret gerçekleştirecek. Kremlin tarafından yapılan açıklamada, Reisi’nin Putin ile bir araya geleceği aktarıldı. Görüşmelerde iki ülkenin ekonomik ve askeri işbirliği gibi konuların ele alınması bekleniyor.

Kaynak: Haber Global TV