Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Atina'da kritik Türkiye açıklaması!

yunanistan Rusya Türkiye
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Atina'da kritik Türkiye açıklaması!

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile Atina'da bir araya gelen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye hakkında kritik açıklamalarda bulundu

Atina-Makedonya Haber Ajansı'na (AMNA) açıklamalarda bulunan Lavrov, Türkiye ile Yunanistan arasında Doğu Akdeniz'de yaşanan kriz hakkında, siyasi diyalog yoluyla ve uluslararası hukuk temelinde çözülmesinden yana olduklarını ifade etti.

Talep gelmesi halinde Türkiye ve Yunanistan arasında Doğu Akdeniz'deki kıta sahanlığı nedeniyle yaşanan gerilimde Rusya'nın arabulucu olma fikrini değerlendirmeye hazır olduğunu belirten Lavrov, "Komşu ülkeler arasında karasularının sınırlandırılması konusunda bir sorun oluşması durumunda, bunun uluslararası hukuka uygun olarak çözülmesi gerekir" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE İLE DAĞLIK KARABAĞ KONUSUNDA FARKLILIKLARIMIZ VAR"

Ayrıca, Azerbaycan ile Ermenistan arasında 10 Ekim'de Moskova'da gerçekleşen 11 saatlik görüşme sonrası çıkan ilk ateşkes sürecine dair ise, "Türk partnerlerimizi nüfuzunu bu hedefi destekleme yönünde kullanmanın uygun olacağına ikna etmeye devam ediyoruz" dedi.

Rusya ve Türkiye’nin Dağlık Karabağ konusundaki tutumunda farklılıklara sahip olduklarını belirten Lavrov, Moskova’nın sorunun askeri çözüm olasılığı bulunduğu ya da bunun kabul edilebilir olduğu görüşünü desteklemediğinin herkesçe bilindiğini kaydetti.

Sergey Lavrov, Ayasofya’da gerçekleştirilen restorasyonla ilgili yöneltilen soruya ise, uzmanların görüşlerinin hızlı bir şekilde sunulmasını umduklarını ifade etti.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Sergey Lavrov türkiye Yunanistan Nikos Dendias atina Rusya